2009-08-13 16:36:10• hírek • Szatmar.ro

SMS-ben rúgták ki Bourdais-t

A francia pilóta ízléstelennek nevezte korábbi csapata, a Toro Rosso módszerét.

Egy hónappal azt követően, hogy menesztették az olasz Toro Rosso csapatától, Sebastien Bourdais megszakította a csendet és a francia „Auto hebdo"-nak adott interjúban mesélt a szakításról valamint terveiről.

A 30 esztendős pilóta a lapnak elmondta, hogy amikor elindult a Német Nagydíj helyszíne felé, még nem tudta, hogy utolsó futamára készülhet, legalábbis a Toro Rosso autójában: „A nürnburgringi futam előtt nem tudtam a menesztésemről. Csak amikor Frankfurtban landoltunk, akkor hallottam a pletykákról. Azt hiszem, a döntés egy héttel korábban született meg", mesélte a francia versenyző.

Bourdais azonban nem elsősorban a kirúgása miatt neheztel, sokkal inkább amiatt, ahogy a tudomására hozták a dolgot. „Ez volt pályafutásom legszörnyűbb pillanata, hatalmasat csalódtam a csapatban, főleg ahogyan a döntést a tudtomra adták. A helyszínen pedig beszéltem Dieter Mateschitz-el (a csapat tulajdonosa, szerk.), de ő nem mondott semmit ezzel kapcsolatban. Minden SMS-ben történt. Ez ízléstelen!"

 

Bourdais szerint maga az időpont is nagyon fájó, hisz a Toro Rosso a következő, Magyar Nagydíjon alkalmazta először a duplafedeles fenéklemezt és ezzel szerinte versenyben tudott volna lenni a pontokért. Ám azt elismeri, hogy a kirúgása felé vezető úton azért ő is követett el hibákat. „A Toro Rossónál nem az autót építették a pilóták tulajdonságai alapján, hanem nekünk kellett alkalmazkodnunk. Elismerem, ez soha nem volt az erősségem.", mondta.

Bourdais a jövőjével kapcsolatban elárulta, hogy több Forma1-es csapattal is tárgyalásokat folytat, de Amerikából is vannak ajánlatai, tehát nem aggódik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: