2012-06-08 16:22:15• hírek • Kocsis Zoltán

Hogy könnyebb legyen feltolni a biciklit a hídra

Szatmárnémeti vezetői egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kerékpáros közlekedésnek. A polgármesteri hivatal figyelme nem csak az utakra, de az egyéb „tartozékokra" is kiterjed: biciklifeljárót alakítottak ki a hidakat a töltésekkel összekötő lépcsőkre.

A figyelmes járókelő észrevehette, hogy az elmúlt napokban munkások tüsténkedtek a Decebal és a Golescu hidak lépcsőinél. Ennek okát azonban vélhetően kevesen találták volna ki: kerékpáros feljárót építettek. A betonsávon így mindenki kényelmesen fel tudja majd tolni biciklijét mind a nyolc hasonló lépcsőn.

A kerékpáros közlekedés egyre népszerűbbé vált Szatmárnémetiben és Szatmár megyében is. Amint azt a május 30-án a Kossuth-kertben megtartott, „A kerékpáros közlekedés fejlesztésének lehetőségei Szatmár megyében" elnevezésű nemzetközi konferencián elhangzott: Szatmár megyében jelenleg 54 kilométer kerékpárút építése folyik. Ezek közül a legjelentősebb az a 18 kilométer, amely a Szatmárnémetit Fehérgyarmattal a Szamos töltésén összekötő 40 kilométeres út erdélyi részére esik. Ebből kilenc kilométer Szatmárnémeti adminisztratív területén helyezkedik el.

A projekt elkészültével a Szamos bal partján Ombód és Fehérgyarmat között lesz majd kerékpáros út, a jobb partján pedig Szatmárnémeti és Csengersima között. Ezekhez pedig tényleg nagy segítség, hogy minél könnyebben feljusson a bringa a hídra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: