2010-12-10 15:11:17• hírek • MTI/AP

Hogy is van ez, Blatter úr?

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint a Katar szomszédságában lévő országokban is sor kerülhet majd mérkőzésekre a 2022-es világbajnokságon.

A FIFA végrehajtó bizottsága december 2-án ítélte oda a közel-keleti államnak a rendezés jogát, de felmerült, hogy a régióra jellemző hőség súlyosan veszélyeztetheti a játékosok egészségét a tornán, s már többen indítványozták, hogy ne nyáron, hanem az év elején bonyolítsák le a 12 esztendő múlva esedékes vb-t.

Blatter a L,Equipe francia sportnapilapnak adott interjújában arról beszélt, hogy a szintén 2022-re benyújtott ausztrál pályázatban szerepelt olyan javaslat, amely szerint néhány találkozót Új-Zélandon rendeztek volna.

 

"Katar esetében ugyanez a helyzet, a közeli országokban is sor kerülhetne egy-egy összecsapásra" - fogalmazott a sportvezető, aki a hőséggondra nem tért ki, viszont ismét azt mondta, jó döntés született a helyszínkijelöléskor, mert a FIFA célja az, hogy a világ minden részét, más kultúrákat is elérjen a futball segítségével.

A dolog érdekessége, hogy korábban pont Blatter volt az, aki kijelentette: a FIFA jobb szeretné, ha a pályázó országok egyedül rendeznék a tornákat, és a svájci sportvezető azt is érzékeltette, hogy a közös pályázatok majdhogynem eleve hátrányból indulnak. Akkor hogy is van ez, elnök úr!?

Katar Ausztrálián kívül Japánt, az Egyesült Államokat és a Koreai Köztársaságot győzte le a szavazáson.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: