2016-07-24 16:44:07• hírek • Kocsis Zoltán

Hogy is állunk a kórházi fertőzésekkel?

Virgil Enatescu pszichiáter, megyei tanácsos a legutóbbi tanácsülésen ismét heves kirohanást intézett a helyi egészségügy és a Szatmár Megyei Kórház ellen. Erre válaszolva az intézmény közzétette többek között a kórházi fertőzések számát, amely - elmarad az országos átlagtól.

Az intézmény adatai szerint a megyei kórházban 0,8%-os a kórházi fertőzések aránya. Szemben az országos 1%-kal! Ami így is kitűnő, hisz az Európai Unió kórházaiban regisztrált arány 5-15%- közötti!

Hihetetlennek tűnik - és az is! Ráadásul ezt maguk a rendszerben dolgozók is elismerik!

Egy 2015 novemberében - tehát jóval a Hexi Pharma-botrány kirobbanása előtt - tartott sajtótájékoztatón dr. Roxana Serban, az Országos Közegészségügyi Intézet egyik munkatársa ismerte el, hogy Romániában bizony a kórházi fertőzések száma meglehetősen „aluljelentett". Ugyanezt mondta Alexandru Rafita, a Román Mikrobiológiai Egyesület elnöke is idén áprilisban.

Végezetül mindenkit emlékezhetnénk arra, mit is mondott Sir Winston Churchill a statisztikákról? Bevallása szerint ő maga csak azoknak hitt, amelyeket ő maga hamisított meg...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: