2014-02-17 15:15:23• hírek • Nagykároly.ro

Hogy élhessenek a hagyományaink

Az első idei nagykárolyi táncházra szombaton kerül sor, méghozzá az elméleti középiskola dísztermében.

Természetesen ezen, a február 22-én sorra kerülő rendezvényen is minden korosztállyal szeretnék megkedveltetni hagyományainkat, köztük a néptáncot, a népdalt... 17 órai kezdettel az óvodásoknak való foglalkozást, 18-tól az elemistáknak szólót, 19-től pedig az ifjaknak és felnőtteknek szólót tartják.

A táncot a nagykárolyi-csanálosi Maier Rai és Kati oktatja, mint köztudott egyebek mellett a 2013-as Rekettye-díj birtokosai ők; a népdaléneklés rejtelmeibe Hubán Ágnes, a Felszállott a páva tehetségkutató döntőse vezeti majd be az érdeklődőket. Az élő zenéről ezúttal is a kolozsvári Szilágyi Tóni és zenekara gondoskodik.

Szintén a hagyományaink őrzéséhez kapcsolódó hír az, hogy oktatóképzést szervez a Rekettye-egyesület. Szerencsére mind Nagykárolyban, mind környékén nagy az igény arra - tudtuk meg Székely Sára egyesületvezetőtől -, hogy minél több helyre eljussanak, minél több helyen oktassák például a népi táncot. Mindenhova azonban nem juthatnak el. Ennek okán pedagógusoknak szóló képzést szerveznek, amely alkalmakon az érdeklődők elsajátíthatják annak a tudásnak egy részét, melyet eleink mindegyike birtokolt.

A tanfolyam során havonta egyszer lesz gyakorlati képzés, melyet Fabú Bettina tart. A helyek száma korlátozott, ezért is célszerű idejében jelezni a részvételi szándékot - ezt megtenni Székely Sáránál lehet a 0745/149-251-es marokbeszélőn.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: