2019-07-23 09:56:38• hírek • Nagy Tímea

Hogy állnak a beruházások Sárközújlakon?

Az önkormányzat nem titkolt célja az, hogy “behozzák az elmaradásokat”, Sárközújlakot és környező településeit kellemes lakókörnyezetté változtassák infrastrukturális és szociális téren egyaránt.

A munkálatok korántsem állnak, igazán szépen haladnak, amint hozzákezdhetnek a gyakorlati megvalósításhoz. A közbeszerzési eljárások és az engedélyek megszerzése, tehát a szokásos bürokratikus akadályok leküzdését követően a helyi önkormányzat minden erejét bevetve, teljes gőzzel dolgozik, hogy az ígéretek megvalósuljanak - vélekedett a polgármester a keddi interjú során.

 

Utak, parkok, oktatás és egészségügy

 

A sárközújlaki Petőfi Sándor Általános Iskola és sportterem külső-belső rehabilitációja több fronton zajlik egyszerre, és nagyjából már el is készültek a belső résszel. A tervek szerint a központi épületet szigetelik, tetőt cserélnek rajta, központi fűtéssel szerelik fel, a villamos hálózatot kicserélik, az épület belsejét rehabilitálják. A fő épületen kívül a tornatermet is szigetelik.

 

Az utak modernizálására kiírt közbeszerzési eljárás szeptemberben jár le, ekkor derül ki a kivitelező vállalat személye. 

 

 

A városkép helyreállításához hozzátartozik továbbá 3,5 hektárnyi elhanyagolt zöldterület rendezése, és szabadidő eltöltésére alkalmas területté átalakítása 2,6 millió euró értékben. A parkosítás során sportpályát, játszóteret és gördeszka pályát is kialakítanak, illetve padokat helyeznek ki. A szép környezetben jól esik majd a kerékpározás is. Tökéletes szabadtéri kikapcsolódási lehetőség lesz minden korosztály számára.

 

Piricsi Arthur egy modern Szatmár megyei kisvárost álmodott meg a lakosságnak, ahol nem kérdés az, hova menjenek sétálni, szórakozni a környékbeliek.

 

Az orvosi rendelő renoválására is sort kerítenek, csak így biztosítható megfelelő egészségügyi ellátás. A központi fűtés bevezetése mellett a teljes villamos hálózatot kicserélik. Az épületen már áll a nyerges tető, a szigetelés egyaránt folyamatban van.

 

Sárközújlak épül, szépül. A 2019-re kitűzött tervek a lecsökkentett költségvetés ellenére is megvalósulni látszanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: