2016-07-22 17:43:09• hírek • Kocsis Zoltán

Hogy a lakosság 95%-ához aszfaltozott út vezessen

Nagyszabású infrastruktúra-fejlesztés kezdődik heteken belül Pusztadaróc községben, amelynek eredményeként a következő esztendő végére a község útjainak mintegy 85%-a le lesz aszfaltozva. Ami egyben azt jelenti, hogy a község közel 1700 lakosának 95%-ához aszfaltozott út vezet majd.

Gaman Mihály polgármester tájékoztatása szerint már folyamatban vannak a jóváhagyások, egy-két héten belül pedig ki lehet adni munkakezdési parancsot a mintegy 3,2 kilométernyi útszakasz leaszfaltozásához. Ebből megközelítőleg egy-egy kilométernyi szakasz található Pusztadarócon, Szamosdarán és Petén.

„A beruházás 1,5 millió lejbe kerül és teljes mértékben saját forrásból finanszírozzuk. Ez az év legnagyobb kihívása számunkra, hisz forrásainkat szinte teljes mértékben erre fordítjuk. Mind a kivitelezés, mind a kifizetés úgy van betervezve, hogy két év alatt, tehát 2016-ban és 2017-ben kell megvalósulnia", magyarázta a község első embere.

Amikor ez a beruházás elkészül, Pusztadaróc valamennyi útja le lesz aszfaltozva, Petén csak a romatelep nem lesz leaszfaltozva, Szamosdarán pedig két, a településtől némileg távolabb eső rész, a helyiek által Tagnak, illetve Gaznak nevezett falurészbe vezet majd kövezett út.

„Atyán 1,2, Szamosdarán egy, Petén pedig fél kilométer marad aszfaltozás nélkül. Ez a közel három kilométer a terveink szerint 2018-2020 között kerül sorra. A cél az, hogy a mandátum végéig (2020 - szerk) Pusztadaróc község valamennyi útja és utcája 100%-ban le legyen aszfaltozva", jelentette ki Gaman Mihály polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: