2013-04-09 11:59:11• hírek • Szatmár.ro

Biztonságban két keréken

Balesetmentes motorozás: legyünk körültekintőek, óvatosak és jól láthatóak!

A 2013-as év a Balesetmentes közlekedés éve a Szatmár.ro-nál, ez alkalomból pedig számos jótanáccsal látjuk el olvasóinkat, hogy minél nagyobb biztonságban közlekedhessenek. A motorozást sokan veszélyesnek tartják, ám két keréken is lehet biztonságosan közlekedni. Ezért most a motorosoknak nyújtunk néhány tanácsot, amik betartásával könnyebb elkerülni a balesetet.

Tavaszodik, s ahogy az autóknál szükség van egy gyors szezonváltó átvizsgáláshoz, úgy a motorok esetében is érdemes megvizsgálni a jármű műszaki állapotát. A tél folyamán a motor a garázsban pihent, ez idő alatt pedig a motoros is kicsit elszokott a vezetéstől, így amikor tavasszal motorra ülünk, vegyük figyelembe, hogy reflexeink kicsit talán tompultak, szóval jobb óvatosabban, körültekintőbben közlekedni.

A motoros balesetek esetében sokszor előfordul, hogy a túl nagy sebesség miatt lesz akár halálos kimenetelű baleset a motoros túrából. Fontos, hogy ne ész nélkül húzzuk a gázt, ha igazán őrült sebességre vágyunk, akkor inkább látogassunk el egy versenypályára, ahol aztán igazán adhatunk neki kakaót.

A közutakon a motorosok biztonsága érdekében fontos a jó láthatóság: lehet, hogy nem minden motoros választ szívesen feltűnő színű öltözetet, de az tény, hogy az autósok könnyebben észreveszik a piros dzsekis motorost, mint a fekete ruhást. S ha már az öltözetnél tartunk, fontos, hogy megfelelő védőfelszerelést használjunk. Bukósisak nélkül még csak poénból se üljünk motorra! A motoros ruházat lehetőleg jó minőségű bőrből legyen készítve, a protektorokkal felszerelt csizma és kesztyű is fontos, hogy ha már balesetet szenvedtünk, minél kevesebb sérüléssel ússzuk meg azt.

Az idei tematikus évünk aranyfokozatú támogatója a Global Assistance biztosítási bróker cég valamint az Autowebshop.ro internetes webáruház. Ezüstfokozatú támogatóink a First Drive Autósiskola és a szatmárnémeti Automeister.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: