2013-05-03 14:56:15• hírek • Szatmár.ro

Hogy a család legkisebb tagja is biztonságban legyen

Megelőzhetjük vagy nagy mértékben mérsékelhetjük az autónkban utazó gyermek sérülését gyerekülés használatával.

A 2013-as év a Balesetmentes közlekedés éve a Szatmár.ro-nál. De bármennyire is figyelmesek vagyunk, a saját és mások hibájából is balesetet szenvedhetünk, emiatt jó, ha használjuk a biztonsági övet, illetve a gyerekek gyerekülésben utaznak.A legtöbb balesetből fakadó sérülés elkerülhető lenne, vagy jócskán mérsékelhető, ha odafigyelve kiválasztott, helyesen rögzített autós gyerekülésben utaztatjuk csemetéinket.

Fontos, hogy a gyermekülés beszerelését ne csak azért tegyük, hogy megússzuk a büntetést, azaz hanyagul rögzítve, csak a látszat miatt legyen gyerekülés az autónkban. Az ülést stabilan kell rögzítenünk, hiszen ez az egyik alapja annak, hogy a baba biztonságban utazzon velünk a gépkocsiban. A gondosan rögzített gyermekülés megóvja a gyermeket attól, hogy kirepüljön az autóból és gerinc vagy koponyasérüléseket. A gyerekülés rögzítését követően figyeljünk arra is, hogyan állítjuk be a biztonsági övet, hiszen a helytelenül beállított öv több bajt okozhat, mint hasznot. Sérüléseket okozhat baleset esetén a nyak-tájékon és a mellkason, hason is.

Hová helyezzük el a gyerekülést?

Próbáljuk a széket a hátsó ülés közepén elhelyezni: ez ugyanis a legbiztonságosabb pozíció. Ha a menetiránynak háttal fordított gyermekülést az anyósülésre helyezzük, győződjünk meg róla, hogy az utasoldali légzsák ki van kapcsolva, különben a balesetben kirobbanó légzsák könnyen halált is okozhat. Csúsztassuk az ülést minél hátrébb és - ha lehetséges - állítsuk a biztonsági öv tartóját a legalacsonyabb pozícióba.

Az idei tematikus évünk aranyfokozatú támogatója a Global Assistance biztosítási bróker cég valamint az Autowebshop.ro internetes webáruház. Ezüstfokozatú támogatóink a First Drive Autósiskola és a szatmárnémeti Automeister.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: