2010-12-15 09:12:16• hírek • Pogár Demeter/MTI

Hófogságban Kanada

Több mint 300 autós esett a hó fogságába a kanadai Ontario tartomány délnyugati részén átvezető 402-es autópályáján - jelentette kedden a CNN amerikai hírtelevízió.

Az elmúlt negyedszázad legnagyobbnak mondott hóvihara miatt a Sarniához közeli sztrádaszakaszon rekedt járművek és vezetőik mentésére katonai helikoptereket is bevetettek. Az autósok közül sokan több mint 36 órát vesztegeltek a járhatatlanná vált autópályán.

Kedd délutánra mintegy 150 embert sikerült kimenteni. Peter MacKay kanadai védelmi miniszter bejelentette, hogy emberek tucatjait kellett légi úton biztonságba helyezni. Ontario biztonsági ügyekért felelős minisztere, Jim Bradley ugyanakkor közölte, hogy sem halálesetről, sem sérülésről nem kapott híreket.

Sarnia közvetlenül az amerikai határ mellett fekszik, 105 kilométerre Detroittól. Az ottawai Oshawa és Ingersol városában le kellett állítani a General Motors gépkocsi-összeszerelő üzemeit a közúti alkatrész-utánpótlás elakadása miatt.

Az Egyesült Államok északnyugati területein, a Nagy Tavak környékén szintén súlyos fennakadásokat okozott a közép-nyugati államok felől érkezett hófúvás. A havazás elérte az Ohio, Pennsylvania és New York állam alkotta vonalat. Washington környékén is leesett az első olyan hó, amely órákon át megmaradt.

Az Egyesült Államok keleti részén több száz iskola zárva maradt, vagy a megszokottnál később kezdte el a tanítást. Észak-Ohióban karácsony hetére halasztották a most esedékes egyetemi vizsgákat.

Clevelandben egy nap leforgása alatt újabb 23 centi hó esett. A hótakaró vastagsága szerda reggelre elérheti a 60 centimétert.
Floridában helikopterek lebegnek a termőföldek felett, hogy rotorjaikkal lejjebb nyomják a meleg levegőt, s ezzel mentsék meg a termést az elfagyástól.


Nagy hóesés zúdult Kanadára
Nagy hóesés zúdult Kanadára


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: