2007-03-05 15:22:36• hírek • István Löchli

Hódítsd meg a galaxist

 Űrstratégia a fanatikus játékosoknak - Sword of the Stars.

Egy tipikus űr-sztori részese lehet az, aki belevág a Kerberos új fejlesztésébe, a Sword of the Stars című játékba.

A fejlesztők a klasszikus megoldások mellett, egy pár új és igen frappáns megoldást alkalmaztak a Sword of the Stars megalkotásánál, ezáltal sikerült látványos és ötletekben gazdag játékkal megajándékozni a hódítani vágyókat.

 

 Történet: Az egész űrvilág négy fajból áll, bármelyik kiválasztható, de alapvetően minden fajnak eltérő, más és más képességei vannak.

Több stratégiai játéknak nagy hátránya, hogy bár a fajok különböztek egymástól, tudásuk nagymértékben egyezett, ezért voltaképp mindegy volt, hogy mit választunk. Itt viszont kiemelkednek a fajok különböző képességei, melyekkel meghódíthatjuk a világűrt. Példaképp megemlíthető, hogy míg az emberek akadálytalanul el tudnak jutni az egyik bolygóról a másikra, addig a rovarok lassan érnek el egy bolygót, de ha letelepedtek, gyors fejlődésnek indul minden. Építhetnek interdimenzionális kapukat, melyek segítségével másodpercek alatt átküldhetők a csapatok a másik meghódított bolygóra, amennyiben ott is van interdimenzionális kapu. Ennek nagy előnye, hogy nem szükséges nagyobb csapatokat otthon hagyni a bolygó védelmére, ugyanis mikor egy másik faj el akarja foglalni a nehezen megszerzett csillagot, azonnal vissza lehet küldeni csapatokat a bolygó védelmére. A bolygók korlátozott méretben lakhatóak, persze nagyságtól függően, ezért célszerű minél nagyobb bolygót elfoglalni, hogy minél nagyobb kolóniát hozhassunk létre. A bolygók nagysága nemcsak a kolónia mérete, hanem a gazdasági növekedés szempontjából is rettentően fontos, ugyanis minél nagyobb a gazdasági szint, annál több pénzt költhetünk a fejlesztésekre, és minél nagyobb a technológia, annál nagyobb esély van arra, hogy a többi fajokat leigázzuk.

 

 Látvány és hanghatás: A látvány, vagyis a grafika talán egy gyengepontja lehet a Sword of the stars-nak de stratégiai játéknál nem ez a legfontosabb. Kiemelkedő viszont, hogy a 3D hatást a rajzolt manga hatású figurákkal keverték, ami egy érdekes ötvözése az űrstratégiának, ugyanis egyben hihetővé és futurisztikussá teszi azt. Bugyutaság viszont az, amit a játékfejlesztők elkövettek, hogy alapjában alig van hangja a Sword-nak. Talán onnan jött az ötlet, hogy az űrben nem terjed a hang, ezért nem hallunk semmit az űrcsata jeleneteknél, de azért a rakéta vagy a fegyverek használatakor illendő lett volna legalább egy kis nyöszörgést belepréselni, így viszont a zene és háttérhang silány és unalmas.

 

 Összegzés: Nem túl jó, de nem is rossz. A fanatikus stratégia imádóknak mindenesetre kellemes perceket fog jelenteni. Dicséretes a sokszínű játszhatóság, hiszen a négy faj közül érdemes mindegyiket végigpróbálni, ugyanis teljesen más játékmenetben lehet része annak, aki belevág. Külön dicséretre méltó, hogy olyan újításokat vetettek be, melyekkel még nem találkozhattunk stratégiai játékokban. 

Minimális rendszerkövetelmények: 1,5 GHz, 512 MB RAM, 128 Mbyte-os videokártya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: