2006-01-26 20:09:52• hírek • Szatmár.ro

Hódít a pulykaernyőzés

00213654.jpgAz Egyesült Államok után Magyarországra is begyűrűzött az új extrémsport-őrület
Az Egyesült Államok után Magyarországra is begyűrűzött az új extrémsport-őrület: a pulykaernyőzés. Több hazai klub már átállt a a meglehetősen drága ernyőkről az olcsó pulykákra, s ennek következtében ugrásszerűen megnőtt a taglétszáma.
A Meltingclocktimes című szaklap néhány hónapja számolt be az új amerikai hóbortról, idézve Nebold Einacracker oktatót, akinek elmondása szerint az ernyőt húsz lazán egymáshoz kötött pulyka kiválóan helyettesíti.
A szakemberek megegyeznek abban, hogy a pulykacsapat biztonságosabb mint a hagyományos ernyő, bár elismerik, hogy egy-két példány szívrohamot kap a kiugráskor. Annak az esélye azonban nagyon kicsi, hogy mind a húsz pulyka halálra ijedjen – mondják. Ezért a pulykaernyőzők nem viselnek biztonsági felszerelést, legfeljebb egy ócska esőkabátot. Ez utóbbira a kiugráskor van szükség, mert a pulykák a hirtelen terhelés hatására heves potyogtatásba kezdenek.
Az új sportdivat nem mindenkinek tetszik. A hazai állatvédők demonstrációt terveznek a Parlament elé, hogy tiltsák be az újdivatú őrületet. Követelésük azonban várhatóan süket fülekre talál, mert az ökörszem információi szerint több vezető politikus is a lelkes pulykaernyősök közé tartozik. Ökörszem
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: