2012-02-02 09:22:47• hírek • MTI

Hó Szocsiban, Moszkvában is nagy fagyok vannak

Rendkívül hideg időjárás köszöntött be Oroszország-szerte, a szubtrópusi Szocsiban is hatalmas hó borított be mindent.

Moszkvában napok óta tart a nagy hideg, s a következő napokban még lejjebb süllyed a hőmérséklet: mínusz 30-32 Celsius-fokot ígérnek a szakemberek. Ennek ellenére a fővárosból egyelőre csak egy fagyhalálról számolt be a Gazeta.ru hírportál.

Arról azonban érkeznek jelentések, hogy országszerte növekszik a fagyásos sérültek száma. Novoszibirszkben, a 40 fokos fagyban félszázan jelentkeztek a kórházakban.
Az orosz legfőbb ügyészség tekintettel a nagy hidegre, kötelezte a rendőröket, hogy előzetes egyeztetés nélkül szállítsák a magatehetetlen italos embereket az egészségügyi központokba, amelyek ugyancsak büntetőjogi felelősséggel tartoznak az ilyen állampolgárok ellátásáért.

A rendkívüli hideg miatt Cseljabinszkban és az Altáj hegység lábánál a mínusz 30-36 fokos hideg miatt iskolai szünetet rendeltek el. Nyizsnyij Novgorodban, Oroszország európai részén lévő történelmi városban közel háromezren maradtak fűtés nélkül reggel a mínusz húsz fokos hidegben.

A fekete-tengeri üdülőhelyről adott riportjában a Rosszija 24 hírtelevízió szánkózókat mutatott, akik az amúgy hullámlovaglásra használatos felfújható banánon ülve siklottak le az enyhe éghajlatáról híres Szocsi utcáin. A felvételek szerint a pálmafák is roskadoznak a hirtelen leesett nagy hótól. A Szocsiban élők sorra teszik fel az internetre a mobiltelefonokkal készített, szokatlan képeket. A város repülőteréről ugyanakkor nem tudták elindítani a járatokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: