2008-02-15 16:08:07• hírek • Szatmar.ro

Lelki program a diákoknak

 Imanapot tartanak a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjainak.

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban évente több lelki programot szerveznek a tanulóknak, legközelebb február 16-án szombaton reggel 9 órától egy imanapot tartanak.

Az imanapra nagyböjt alkalmával kerül sor, amellyel megpróbálnak lehetőséget nyújtani a tanulóknak a különböző imamódok elsajátítására. - magyarázta Trepcsker Erika hittantanár. A Szatmári Egyházmegye a 2008-as évet az ima évének hirdette meg, így a  diákokat ebbe kívánják bevezetni.

A tanulók maguk választhatták ki azt az imafajtát, amelyet szeretnének jobban megismerni. A csoportokra felosztott iskolásokkal papok, szerzetesnők foglalkoznak, akik megpróbálják átadni ismereteiket az új generációnak. A diákok megismerkedhetnek a zsolozsma imafajtával, amelyet a szerzetesek is imádkoznak, vagy akár a szentírással való imádkozás módjával, amikor a Biblia segítségével elmélkednek és próbálják megfejteni az Úr üzenetét, de aki szeretné közelebb kerülhet a szentségimádáshoz is.

A programok a Hám János Iskolaközpont bentlakásában zajlanak majd, valamint egy közös zsolozsmával majd egy szentmisével zárnak a Hildegárda templomban. – tudtuk meg Trepcsker Erika hittantanártól.

P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: