2009-12-09 13:07:28• hírek • Ft. Egeli Ferenc

Hivatás–lelkinap

Az idén a Szeplőtelen Fogantatás napján, december 8-án tartott szokásos évi iskolai lelkinap témája a papi-szerzetesi hivatás volt. Ezzel a választott témával hozzáigazodtunk az előbb iskolai, majd egyházmegyei szinten is meghirdetett Hivatások Évéhez.

Négy szerzetesnővér és egy szerzetes atya irányításával ismerkedhettek a diákjaink általánosan a papi-szerzetesi hivatással, valamint az illető szerzetesrend sajátos hivatásával. A meghívott szerzetesek a szatmári egyházmegyében magyar nyelven működő összes szerzetesrendet felölelték: a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővéreket képviselte Sr. Kiss Katalin M. Bernadett CSCS nővér, a Jézus Szíve Társaságát Sr. Piszárik Imelda SJC és Sr. Fazekas Éva SJC nővérek, a Piarista Nővérek Kongregációját pedig Sr. Kürti-Bokor Judit CSP nővér, valamint az Erdélyi Ferences Rendtartományt P. Urbán János fr. Erik OFM atya.

A szerzetes nővérek ill. -atya színes, szemléltetett foglalkozás keretében beszéltek általánosan a hivatásról, majd bemutatták a saját rendjüket. Diákjainknak volt lehetőségük kíváncsiságukat és ismeretre éhes elméjüket foglalkoztató kérdéseket is feltenni a lelkinap vezetőinek. A lelkinapot a Kálvária templomban megtartott közösségi szentmise koronázta, amelyet Erik atya vezetett, és prédikációjában ismételten buzdított, hogy ismerjük fel a szívünkbe ültetett hivatást, és mondjunk „igent" rá, amelyhez Isten képességeket adott és amelyre szüksége is van a környezetünknek.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: