2013-05-23 14:18:48• hírek • Kocsis Zoltán, Póti Orsolya, Balogh Anita

Hivatalosan megnyílt a régió legmodernebb aquaparkja, az Aquastar

Maria Grapini, a kis és középvállalkozásokért és a turizmusért felelős miniszter-asszony jelenlétében csütörtök kora délután Szatmárnémetiben hivatalosan megnyitotta kapuit a régió legmodernebb és legsokrétűbb aquaparkja, a Sárerdő határán található Aquastar. A nagyközönség a jövő hét végétől látogathatja.

„Két év alatt véghezvinni egy ilyen befektetést, mindezt ráadásul pusztán magánberuházásként, az dicséretes dolog. Ismét bebizonyosodott, hogy az állami szektornak sokat kellene tanulnia a magánszektortól", jelentette ki Maria Grapini. A kis és középvállalkozásokért és a turizmusért felelős miniszter-asszony azon véleményének adott hangot, hogy a turizmus olyan iparrá válhat, amely jelentősen hozzájárulhat egy régió fejlődéséhez. „A gyógyturizmusnak prioritásnak kell lennie, főleg azért, mert ezen adottságokat eddig vajmi kevéssé aknáztuk ki Romániában", mondta a politikus, aki egyben ígéretet tett: igyekszik közbenjárni a kormánynál a lunaforrási sítelep finanszírozásának kérdésében is.

Adrian Stef megyei tanácselnök szerint Szatmár megye igenis vonzóvá képes válni, ehhez azonban hasonló beruházásokra van szükség. „A megyei tanács feladata, hogy kapoccsá váljék a beruházók, a civil szféra, a bankok, az önkormányzatok, az állam intézményei között", mondta. A szintén jelen lévő Dorel Coica polgármester tolmácsolta Liviu Dragnea, a regionális fejlődésért felelős miniszterelnök-helyettes üzentét.

Az Aquastar aquapark belső tere

„Bátran állíthatom: nem csak Erdélyben, de az egész régióban, Magyarországot is beleértve, nincs ilyen modern és sokrétű létesítmény, mint az Aquastar!", jelentette ki Nagy Károly, a főberuházó Solarex igazgatója. „Évtizedek óta kínlódunk, hogy turistákat vonzzunk a megyébe, valamint, hogy a szatmáriaknak ne kelljen elmenniük külföldre, hogy ne másutt költsék pénzüket", tette hozzá.

Az Aquastar pedig tényleg alkalmas lehet erre: esztétikailag kifogástalan, kínálata lenyűgöző, felszereltsége ultramodern. Egy szóval, minden igényt kielégít!

Négy belső medence - egy a felnőttek, egy a gyerekek, egy a kezdő úszók, egy pedig a szórakozni vágyók számára - gondoskodik arról, hogy akár félezer személy kellemetlen időjárási körülmények közepetette is fürdőzhessen. Szabadtéren ennek közel a háromszorosát is el tudják látni: egy felnőtt, egy gyerek, egy úszóknak és egy a szórakozóknak szánt medence mellett az ötödik medence a három különböző méretű és típusú csúszda használóit szolgálja ki.

Termálvizes medence is van a fürdőkomplexumban

Emellett 230 személygépkocsi számára alkalmas parkoló, homokos napozó, játszótér és műfüves minifoci-pálya várja a vendégeket a szabadban. Az épületben asztalitenisz-asztalok, játszószoba várja a mozogni vágyókat. Finn, infravörös, Hammam, sós és gyógygőzös szaunák sora, szépségszalon, masszázs- és hidromasszázsszobák állnak a vendégek rendelkezésére, akik kedvük szerint kipróbálhatják a kardió-fitneszt , az aerobikot vagy éppen a kinetoterápiát. Az 5012 négyzetméter használható területtel büszkélkedő Aquastar kínálatát egy félig a szabadban lévő, félig pedig fedett termálvizes medence teszi teljessé.

„Több év munkája után végre elmondhatjuk, hogy a szatmáriak két modern stranddal rendelkeznek. Két olyan magánberuházásról van szó, amelynek gyümölcsét ezt követően arathatják le. Sok azonban még a tennivaló, az önkormányzatnak meg kell építenie az ide kivezető kerékpárutat és a tömegközlekedési vonalakat és módosítani kell. Biztosíthatok mindenkit, hogy a szatmárnémeti RMDSZ minden erejével szorgalmazni és támogatni fogja ezt, akárcsak valamennyi magánberuházást", mondta a Szatmár.ro kérdésére válaszolva Kereskényi Gábor parlamenti képviselő.

„Ez egy világszínvonalú létesítmény, ami mögött rengeteg munka van. Az ötlet 2008-ban született és öt év alatt valósult meg. Mindenképpen színesíteni fogja Szatmár megye turisztikai térképét és lehetőséget ad mindenkinek, hogy immár ne kelljen több tíz, akár száz kilométert utaznia azért, hogy igazán minőségi szolgáltatásban legyen része", fejtette ki Pataki Csaba szenátor is, aki párttársával együtt részt vett a megnyitó ünnepségen.

Az Aquastar aquapark belső tere

Az Aquastar megépítése összesen 47,9 millió lejbe került. Ebből 24,8 millió lej a vissza nem térítendő európai uniós támogatás, a fennmaradó önrészből pedig hat millió eurót az Eximbank biztosított a Solarex rendelkezésére, mondta el Nagy Károly.

Noha a hivatalos megnyitó megtörtént, a nagyközönségnek még egy picit várnia kell arra, hogy igénybe vegye Szatmárnémeti gyöngyszemét: Baranyai Gábor igazgató a Szatmár.ro-nak elmondta, a következő napokban a próbaüzemmódé a főszerep. A látogatókat május utolsó vagy június első napjától fogadják!

Az Aquastar árlistája

 

Aquastar - Baranyai Gábor from Szatmar.ro on Vimeo.

Aquastar - Szatmárnémeti from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: