2009-06-19 11:40:34• hírek • Szatmar.ro

Hivatalosan is új sorozatot akar a FOTA

A Forma1-ben szereplő csapatok Silverstone-ban jelentették be szakadár szándékukat.

Beigazolódott a spanyol sajtó néhány héttel korábbi értesülése, mely szerint a Forma1-es csapatok érdekvédelmi szervezete, a FOTA kész kilépni a sorozatból és egy párhuzamos bajnokság indításán dolgozik. Ezt a szervezet a hétvégi futam helyszínén, Silverstone-ban jelentette be.

„A csapatok nem tehetnek további kompromisszumokat a sportág alapvető értékeit illetően, nem hajlandóak módosítani a 2010-es bajnokságra való jelentkezés feltételeit. Így a csapatoknak nincs más alternatívájuk, mint elkezdeni egy olyan új bajnokság előkészítését, amely a résztvevők és a partnerek értékeit tükrözi", áll a szervezet közleményében.

Mint ismeretes, a FOTA és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közötti vita akkor robbant ki, amikor utóbbi elfogadta az önkéntes költségvetési sapka tervezetét. Ez azt jelenti, hogy aki 45 millió euró alatt tartja a költségvetését jövőre, az nagyobb technikai szabadságban részesül.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban a két szervezet amúgy is feszült kapcsolatában, így a Ferrari, a Renault, a Toyota, a McLaren, a Red Bull, a Toro Rosso és a BrawnGP kész egy új bajnokság létrehozására. Amely, ígéretük szerint, átláthatóbb lesz és jobban odafigyel a szurkolók igényeire, például olcsóbbak lesznek a jegyek. A FOTA azt is hozzátette, hogy a további érdeklődőket is szívesen látják.

Ez azt jelentené, hogy a Forma1 a Williams, a Force India, a Campos, a USF1 és a Manor versengésévé válna, a jelenlegi helyzet alapján. Közben a szakadárok máris rátaláltak egy külső támogatóra, a Forma1-ből kiszoruló Silverstone máris jelezte, szívesen otthont adna a sorozatnak.



Alonso és Hamilton jövőre már egy másik bajnokságban versenyzik?


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: