2010-11-12 15:22:18• hírek • Szatmar.ro

Hivatalosan is megnyitották

A több hónapos felújítást követően pénteken hivatalosan is átadták az új Diabétesz Központot Szatmárnémetiben.

A reggel 10 órakor kezdődő eseményen jelen volt a kórház adminisztrálásáért felelős megyei tanács elnöke, Csehi Árpád, a város polgármestere, Ilyés Gyula, a központ vezetője, Szilágyi József, Bzduch Márta főorvos, Ungur Horea Adrian, a Lions Club szóvivője, illetve több más klubtag is.

Mint megtudhattuk, tizenegy éven keresztül idén júliusig a központ a kórház egyik pincehelyiségben kapott helyet, ami alkalmatlan volt erre a funkcióra. Többször beázott, természetes fény nem világított - mondta Bzduch - majd miután a dohos részleg lényegesen megtelt vízzel, megkaptuk a „Régi kórház" azon harmadik emeleti helyiségeit, amelyeket addig az intenzív terápia osztály használt.

A felújítási munkálatok hozzávetőleg 10 000 euróba kerültek, amit a Lions Clubnak egy karitatív bálon sikerült összegyűjtenie.

Csehi Árpád örömét és köszönetét fejezte ki a Lionsnak az általuk nyújtott erőfeszítésekért, amivel az egészségügyi osztály újbóli működésében segítettek. Mint mondta, ez egy követni való példa, hiszen csupán közpénzekből igen nehéz lesz helyreállítani az egészségügyet.

Szatmár megyében több, mint 30 000 regisztrált cukorbeteg él, így igen fontos volt a részleg működésének biztosítása.

Az új helyiségben a diabétesz központ és osztály immár egy folyosón kapott helyet, ami megkönnyíti a betegek követését is - mondta Bzuch. A felszerelt konyhában pedig bemutathatják a páciensnek, illetve megtaníthatják arra, hogyan számolja ki étrendjét, ugyanis a cukorbetegek számára még nagyobb fontossága van a bevitt táplálék mennyiségének és összetevőjének, mint az egészséges ember számára.

A központban egyébként naponta hozzávetőleg 120-150 személyt fogadnak az orvosok.


Az osztály konyhájában a betegeket az étel kimérésére tanítják
Az osztály konyhájában a betegeket az étel kimérésére tanítják


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: