2013-07-30 16:49:20• hírek • Póti Orsolya

Hivatalosan is megnyitotta kapuit az Alkotóház

Július 30-án nyitotta meg hivatalosan is kapuit a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, miután a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca 32 szám alatti épületbe költözött.

A Szatmár Megyei Tanács vezetősége fél évig tanakodott azon, hogy mely ingatlanba költöztesse a megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központot. Lehetőségképpen felmerült az egykori 13-as Általános Iskola épülete, de végül a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca 32 szám alatti több, mint száz éves ingatlan mellett döntött a megyei önkormányzat.

Ide költöztek be lassan egy hónapja a központ munkatársai, akik maguk is kivették a részüket a munkából. Ablakfát festettek, ablaküveget cseréltek, takarítottak, és hangulatosan berendezték azokat az irodákat, amelyekben mostantól zajlik majd a munka. Petrica Muresan művészet igazgató egy kisebb stúdiótermet is berendezett, ahol hamarosan minőségi felvételek is készülhetnek.

A központ hivatalos megnyitójára június 30-án, kedd délben került sor a megye és város elöljárói részvételével. Adrian Stef, a Megyei Tanács elnöke, Ovidiu Silaghi korábbi miniszter, Dorel Coica polgármester, Marcela Papici alpolgármester, Mircea Govor, a Megyei Tanács alelnöke elvágták a kapuban lévő szalagot, majd szemügyre vették a központ felújított termeit.

Felician Pop, a központ igazgatója örömét fejezte ki az iránt, hogy ez a városközponti, könnyen megközelíthető épület szolgálhat az intézmény új otthonaként.

Ugyan előadótermei még nincsenek az intézménynek, de idővel ez a probléma is megoldódik - biztosította efelől az ott dolgozókat Stef, aki ugyanakkor elégedettségét fejezte ki az egy hónap alatt elvégzett munkával, a kialakított irodahelyiségekkel, és a gondosan rendbe tett udvarral kapcsolatban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: