2011-11-30 11:28:20• hírek • Póti Orsolya

Hivatalosan is lezárult a Légy felkészülve projekt

Ez év januárjában „Be Prepared!" - Légy felkészülve!" címmel indított közös projektet a Romániai Nemzetközi Vöröskereszt szatmárnémeti szervezete, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fiókszervezete és a Szatmár Megyei „Szamos" Katasztrófavédelmi és Sürgősségi Helyzetek Felügyelőség. A projekt november 30-án hivatalosan is lezárult.

Rodica Borlan, a Szatmári Vöröskereszt vezetője szerdán sajtótájékoztató keretében számolt be a projekt során elért eredményekről. Kifejtette, a projekt célja az volt, hogy növelje a reagálási kapacitását Szatmár, valamint Szabolcs-Szatmár -Bereg megye azon közösségeinek, ahol nagyobb a kockázata a katasztrófahelyzeteknek.

Szatmár megyében az alábbi tizenöt település volt érintett a projektben: Királydaróc, Majtény, Kaplony, Börvely, Kálmánd, Csomaköz, Érendréd, Érkávás, Hadadnádasd, Bogdánd, Borválaszút, Felső-berekszó, Mikola, Avasújváros és Túrterebes.

„Önkéntesek és szakemberek közreműködésével arra koncentráltunk, hogy felkészítsük a települések lakosait a természeti katasztrófákra" - mondta el Borlan. Szerencsére mind a tizenöt településről pozitív visszajelzéseket kaptunk: önkénteseink által kiosztott szórólapokat a lakosok elfogadták és elolvasták, és szívesen vettek részt az orvosi elsősegély és a pszichológiai tanfolyamon is"- folytatta a Szatmári Vöröskereszt vezetője.

A projekt során természetesen sikerült a határon átnyúló intézmények közötti kapcsolatot is fejleszteni. A Szatmári Vöröskereszt vezetője elmondta, reméli sikerül továbbra is fenntartani a kapcsolatot a magyar szervezettel, ugyanis a felkészült csapattól sokat tanulhatnak.

A „Légy felkészülve!" keretében kidolgoztak egy tanulmányt is, amelynek előzményeként feltérképezték a veszélyforrásokat, illetve készenléti intézkedéseket és szimulációkat hajtottak végre. A felkészítési kampány során 3.000 lakost tájékoztattak a szervezet önkéntesei.

A projektzáró konferenciára november 17-én került sor. Ennek keretében a magyarországi partnerszervezet képviselői és a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének képviselői is kifejtették véleményüket a projekttel kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: