2011-08-29 14:27:02• hírek • Póti Orsolya

Hivatalosan is lezárult a JOINTEC vállalkozói játék

Idén is megrendezték a népszerű ötletbörzét, amely 2011-ben kissé megváltozott és a JOINTEC nevet viselte. A játék augusztus 29-án érkezett a végéhez.

A Hans Lindner Alapítvány és a nyíregyházi Fiatalok Kulturális Szövetségének közös vállalkozói játékában idén összesen 200 középiskolás és negyven tanár vett részt. A program augusztus 29-én ért záróakkordjához, mikor is egy konferencia keretében mutatták be az elért eredményeket, a játék sikerét.

A minden szempontnak megfelelő vállalkozások megalapítása érdekében a fiatalok több, Szatmárnémetiben és Nyíregyházán megrendezett szemináriumokon, továbbképzéseken vettek részt. A résztvevők környezetvédelemmel, szociológiával és marketinggel kapcsolatos előadásokat hallgathattak a program első felében, majd ismertették a vállalkozás-szervezés és a pénzügyi terv fejezeteket is.

A három napos záró táborban a fiatalok a magyarországi partner-csapataikkal találkoztak és üzleti tervüket még egy fejezettel egészítették ki, amiben a finanszírozási forrásokat tüntették fel. E szakasz után következett a Szatmárnémetiben és Nyíregyházán megrendezésre kerülő kiállítás, ahol a csapatok különböző vállalkozóknak mutathatták be standjaikat. A csapatok először a nyíregyházai Korzó bevásárlóközpontban, majd a szatmárnémeti szakszervezetek Művelődési házában mutatták be vállalkozásaikat.

A zsűri döntése alapján a romániai versenyzők közül az első helyezett a Crazy Market nevű csapat lett, az ő ötletük volt az energiafűz termesztésével és feldolgozásával foglalkozó vállalkozás létrehozása. A magyarországi csapatok közül az All In  lett a legjobb, ők napkollektorokkal és kazánok értékesítésével foglalkoztak vállalkozásukban. A két első helyezett csapat egy-egy három napos tasnádi wellness-hétvégét nyert.

Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány elnöke kifejtette: a szervezők célkitűzései között szerepelt, hogy a Jointec projekt által bátorítsa a  fiatalokat a jövőálmodásban, illetve, hogy alkalmazzák az iskolában szerzett ismereteiket, megismerjék a vállalkozások háttérét, legyen több jövőbeli alternatívájuk a karrierformálásban, felfedezzék a határ menti térség értékeit és mindebben kipróbálják magukat, különösebb kockázatok nélkül.

Az alapítvány ezúton is köszöni azok együttműködését, akik segítették a programot, mint például a Szatmár Megyei  Tanfelügyelőség, a Pedagógusok Háza, tanárok, szülők, vállalkozók munkáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: