2013-01-28 18:08:39• hírek • Kocsis Zoltán

Hivatalosan is lemondott alelnöki tisztségéről Csehi Árpád

A Szatmár Megyei Tanács alelnöke, aki korábban az intézmény elnöki tisztségét is betöltötte, a hétfői rendes havi ülésén hivatalosan is lemondott tisztségéről: sem alelnökként, sem tanácsosként nem folytatja politikusi pályafutását. Egyelőre talány, hogy ki veszi át a helyét az alelnöki irodában.

Csehi Árpád az RMDSZ 2012 szeptember 21-én megtartott rangsoroló gyűlésén sokkolta első alkalommal a hallgatóságát azzal, hogy bejelentette: nem kíván részt venni képviselőjelöltként a törvényhozási választásokon. Mi több, a politikának is hátat szeretne fordítani. Október elején aztán az RMDSZ megyei elnökségi tisztségéről is lemondott, helyét megbízott elnökként a később szenátornak megválasztott Pataki Csaba vette át. Az utolsó előtti lépést Csehi idén január 18-án tette meg, amikor az RMDSZ Megyei Küldöttek Tanácsa előtt bejelentette: lemond a megyei tanács alelnöki tisztségéről.

Hétfőn, a Szatmár Megyei Tanács idei első soros havi ülésén aztán Löchli Terézia és Octavian Petric mellett - a napirendi pontok módosítása után - Csehi Árpád lemondásáról is szavazniuk kellett a tanácsosoknak.

„Köszönöm szépen a több éves együttműködést, amelyben a megyei tanács elnökeként és alelnökeként része lehettem. Úgy gondolom, tevékenységünkkel hozzá tudtunk járulni Szatmár megye fejlődéséhez és lakóinak jólétéhez. Ami engem illet, a privát szférában folytatom tevékenységem itt, Szatmárnémetiben", szólt a tőle megszokott precizitással és tárgyilagossággal Csehi búcsúbeszéde.

Radu Giurca PDL-és tanácsos, korábbi prefektus „sajnálattal vette tudomásul" Csehi döntését és köszönetet mondott a kettejük közötti remek együttműködésért, majd további sikereket kívánt neki. Hasonlóképpen méltatta Csehi tevékenységét Adrian Stef elnök és Mircea Govor alelnök is, mindketten kiemelve, hogy a megyei tanács sokat veszít Csehi visszalépésével. „Csehi Árpád új lendületet hozott a megyei tanácsba, munkáját professzionalizmus, elegancia és remek diplomáciai érzék jellemezte", méltatta az egykori alelnököt Marginean Éva, a jogi bizottság elnöke is.

Riedl Rudolf leteszi a hivatali estküt

A megyei tanács tagjai elismerően szóltak Löchli Terézia munkájáról is, noha ő alig nyolc hónapig volt a testület tagja. „Komoly és fegyelmezett, kiegyensúlyozott személyiség, akinek jelentős tapasztalatai vannak az önkéntesség és a szociális szerepvállalás terén. Hiányozni fog személyisége és munkája is a bizottságban", jelentette ki Virgil Enatescu USL-és tanácsos.

Löchli helyét Veres István, Csehi helyét Riedl Rudolf, Petric helyét pedig a megye egyik legnagyobb pálinkagyárosának a lánya, Bran Ioana vette át.

„Örülök, hogy ismét itt lehetek. Nehéz lesz felnőnöm arra a szintre, amelyet az előttem lévők elértek, de igyekezni fogok", mondta rövid helyfoglalójában Riedl, aki az előző mandátumban is a testület tagja volt. A két új tanácsos a szakbizottságokban is átvette elődeik helyét, így Riedl a költségvetési, Veres pedig a szociális bizottságban tevékenykedik majd.

Veres István leteszi a hivatalos esküt

A legfontosabb kérdés, az alelnöki tisztség betöltése nem került szóba. „Az RMDSZ és az USL megyei szervezetének vezetői folyamatos tárgyalásokat folytatnak az ügyben és reményeim szerint a következő rendes havi ülésig ez le is zárul. Véleményem szerint jók az esélyek arra, hogy az RMDSZ megtarthassa az alelnöki tisztséget", jelentette ki a Szatmár.ro megkeresésére Kovács Máté, a megyei tanács RMDSZ-es frakciójának elnöke.

Bran Ioana (jobbra) leteszi a hivatali esküt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: