2020-03-31 08:08:18• hírek • Szatmár.ro

Hivatalosan is koronavírus-tesztelő pont lett a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház

Megjelent a Hivatalos Közlönyben az egészségügyi miniszter azon rendelete, melyben leszögezi: a kolozsvári, bukaresti vagy akár a temesvári tesztelési pontok mellé most a Szatmár megyei kórház is bekerült – tájékoztat hivatalos Facebook-oldalán a Szatmár Megyei Tanács.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: a megyei kórház így az Országos Egészségügyi Program részesévé vált, ezáltal pedig anyagi támogatásban is részesülhet. A koronavírus-fertőzöttség kimutatására alkalmas tesztelősor a miniszteri rendelet mellett már megkapta az Országos Közegészségügyi Intézettől azt a bizonyítványt, amely szavatolja, hogy a labor koronavírus tesztelésére alkalmas.
 

Az első teszteket a héten le is lehet futtatni, ami azt jelenti, hogy nem kell a páciensektől levett mintákat Kolozsvárra küldeni, hanem azokat elvégzik a kórház szakemberei és így lerövidül várakozási idő. A labor kialakítására, a készülékek és egészségügyi felszerelések beszerzésére a Szatmár Megyei Tanács a saját költségvetési keretéből használt fel 600.000 lejt.


A keddtől már hivatalos tesztelőpontként is funkcionáló megyei kórháznak kötelessége feldolgozni a megyei közegészségügyi igazgatóság, a mentőszolgálat által begyűjtött mintákat, de más megyékből érkező kéréseknek is eleget kell tennie - derül ki a tájékoztatásból.


A Szatmár Megyei Tanács az elért eredmények tükrében köszöni a kórház vezetősége által tett erőfeszítéseket annak érdekében, hogy úgy a páciensek, mint az egészségügyi személyzet biztonsága garantálva legyen ebben a nehéz időszakban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: