2019-11-27 15:09:33• hírek • Bede Emőke

Hivatalosan is ismertették a Tunéziába induló repülőjárat részleteit

Szerda délelőtt sajtótájékoztatót hívott össze a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér vezetősége és az Amara Tour képviselői azon apropóból, hogy 2020 nyarán charter járatot indítanak városunkból az észak-afrikai Tunézia napfényes országa felé.

A „charter” jelzővel illetett repülőgép tulajdonképpen bérelt járatot jelent, melynek esetében nem a légitársaságok értékesítik a repülőjegyeket, hanem azok az utazási irodák, amelyek – többnyire a teljes szezon idejére – kibérelik a repülőgépet akár egymaguk, akár több irodának továbbadva a helyeket. Az irodák többnyire csomagban, azaz a szállásokkal együtt értékesítik a jegyeket. A fentebb említett utazási iroda példának okáért 2020. június 9-e és szeptember 22-e között a Jasmin Airways-től bérel egy Embraer 170 típusú gépet, mellyel egyszerre nem kevesebb mint 76 utas indulhat meg Tunézia felé.


Mint elhangzott, a zöld-fehér repülő minden kedden, 13 órakor indul Szatmárnémetiből és helyi idő szerint 13.50-kor érkezik meg Tunéziába, pontosabban szólva Monasztirba. A visszafele tartó járat reggel 7 óra 20 perckor száll fel és helyi idő szerint 12.10-kor landol a szatmári reptéren, mely azt jelenti, hogy az utazás körülbelül 170 percet vesz majd igénybe. Az utazási iroda képviselői bizakodóan tekintenek a jövőbe, hiszen elmondásuk szerint a jövő évi nyaralásra készülők már megkezdték a foglalásokat.


Tunézia egyébként a huszadik század második felében kezdett egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a turizmusra, napjainkra pedig az egyik legjelentősebb turizmussal rendelkező afrikai országgá vált. Az üdülni vágyók java része a tengerparti pihenést részesíti előnyben, melynek okán a Földközi-tenger partjainak teljes hosszában turisztikai zónákat alakítottak ki, ahol számtalan fényűző hotel várja a nyaralókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: