2011-06-03 17:13:43• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőtől jöhet a bal oldal

Ha minden a terveknek megfelelően halad, akkor legtöbb három héten belül új arculatot kap a Láncos templom környéke. A Rákóczi (Mihai Vilteazul) utca jobb oldala gyakorlatilag már teljesen kész, hétfőtől a bal oldal rehabilitációja kezdődik.

„Gyakorlatilag a teljes munka 13%-a van még hátra. Ez elvileg két hetet vesz még igényben, legrosszabb esetben hármat", mondta a Szatmár.ro megkeresésére Tóth Imre művezető, a munkálatok irányítója.

A szakember elmondta, hogy a templom jobb oldalán lévő útszakaszt hétfőn át is adják a forgalomnak és ugyanekkor veszi kezdetét a bal oldali rész felújítása. „Ugyanúgy hatvan centi mélyen felszedjük az aszfaltot és az alapot, majd teljesen újra alapozzuk", mondta Tóth úr.

Az építkezés vezető elárulta, hogy a következő két hétben nem csak a kettéágazó utca bal oldalát kell megcsinálniuk, hanem a Rákóczi út mindkét oldala is teljesen új járdát kap. Sőt, nem csak ott, hanem az egykori Victoria mozi és a Tűzoltótorony melletti sétányt is új burkolattal vonják be.



A Láncos templom (a kép szerinti) bal oldala már kész, a jobb oldalhoz hétfőn kezdenek hozzá


„Reményeink szerint mindezen munkát két, legfeljebb három héten belül el tudjuk végezni, ez azonban nagyban függ az időjárási viszonyoktól, az esetleges esőzésektől", mondta Tóth Imre.

Aki végezetül hozzátette, hogy a komoly csatornázási gondok miatt kihívást jelentett számára ez az útszakasz felépítése, ám egyben hatalmas nagy megtiszteltetés is számára. "Szatmáriak csinálták ezt az utat a szatmáriaknak és reméljük, hogy mindenki meg lesz vele elégedve", mondta Tóth Imre.



Ottjártunkkor épp a Láncos templom melletti járdát betonozták



A Láncos templom és a Református Gimnázium közötti szakaszt hétfőn zárják le


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: