2016-09-22 15:58:38• hírek • Szatmar.ro

Hivatalos: több mint 700 millió lej az elkerülőút építésére

Megjelent a Hivatalos Közlönyben: több mint 700 millió lejt kap Szatmárnémeti elkerülőút-építésre.

A szeptember 19-i kormányülésen döntöttek arról, hogy a 1084/2012-es kormányhatározat módosításával több mint 700 millió lejt kap Szatmárnémeti a megyeközpontot elkerülő út megépítésére. Ez azt jelenti, hogy az első évben több mint 460 millió, a második évben (2017-ben) több mint 270 millió lej érkezik az út megépítésére. Mivel Romániában akkor lépnek érvénybe az ilyen módosítások vagy rendeletek, amikor a Hivatalos Közlönyben megjelennek, ezért az elmúlt napokban mindenki ezt figyelte. Szeptember 22-én pedig megjelent a módosítás.

A közlönyben található információk szerint a megépítendő út összesen 19,54 kilométer hosszú lesz, ebből 5,6 kilométeren két sávon lehet majd közlekedni, 13,94 kilométeren pedig négysávos lesz az út.

Az út a repülőtér közelében található nagy kanyarból indul, majd a Szőkemocsárt, a Szatmárzsadány felé vezető utat, a Szatmárnémeti-Nagyvárad utat keresztezve halad  Lázári irányába, a Gorunului utcát is keresztezve vezet  el Batiz bejáratának a közeléig. Összesen négy - kisebb vagy nagyobb - híd és hat felüljáró épül - közöttük van a Szamos folyón áthaladó híd is, amely a Károlyi-úti Dana hotel közelében épül majd meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: