2018-06-20 11:50:23• hírek • Bede Emőke

Hivatalos: Szatmár megye bekerült az országos Rekordok Könyvébe

Szerdán ismét összeült a prefektusi kollégium, a találkozó keretében pedig Békéssy Erzsébet, a Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetője arról az örömteli hírről számolt be, hogy megérkezett a visszajelzés Bukarestből: Szatmár megye bekerült a romániai Rekordok Könyvébe.

„Abból a meggondolásból, hogy 2020-ig az erre alkalmas hulladék 50 százalékát újra kell hasznosítani, arra gondoltam, hogy jó volna egy olyan nevelési programot elindítani, ami mozgósítja az egész megyét. Mivel a szemét legnagyobb részét a műanyag teszi ki, ezért a kupakok mellett döntöttünk” –mondta el június 9-én, a rendhagyó kupakpanó-bemutató napján Békéssy, aki akkor optimizmusának adott az üggyel kapcsolatban. Reményei pedig beigazolódtak, ugyanis szerdán megérkezett a hivatalos visszaigazolás Bukarestből: Szatmár megye a négy és fél tonnányi kupakkal és az ezekből kirakott 123 méteres panóegyüttessel bekerült a romániai Rekordok Könyvébe.
 

A hivatalos oklevél átadására jövő hét folyamán kerül sor az Iparosotthonban, a dokumentumból pedig minden résztvevő intézménynek készítenek egy-egy másolatot, melyet aztán saját székhelyükön is kiállíthatnak a panóval egyetemben. De nem csak ezért érte meg beszállni a kupakgyűjtésbe, hanem azért is, mert a legjobban teljesítő 10 tanintézmény részt vehet egy nagytarnai jutalomkiránduláson. Békéssy szerint számtalan pozitív visszajelzés érkezett a kezdeményezéssel kapcsolatban, s sok tanintézmény már jelezte, hogy szívesen társulna hasonló célú kezdeményezésekhez. Erre vélhetően nem is kell sokat várniuk, ugyanis a közeljövőben az ügynökség újabb figyelemfelhívó projekteket szeretne elindítani.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: