2019-09-24 11:44:32• hírek • Bajnai Botond

Hivatalos: Nem indul jövőre 9. osztály ott, ahol senkinek nem sikerült az érettségije

Azok a középiskolák, ahol a 2018/2019-es a tanévben 0%-os volt az érettségi sikeraránya, jövő tanévtől nem indíthatnak 9. osztályokat – rendelte el a Tanügyminisztérium.

Călin Durla Szatmár megyei főtanfelügyelő is megerősítette a hírt, azokban a középiskolákban, ahol a diákok közül senki nem tudott leérettségizni a 2019-es érettségi periódusban, jövőre már nem indíthatnak 9. osztályt, viszont meglátása szerint Szatmár megyében ez a veszély egyetlen tanintézményt sem fenyeget.


„Ez a stratégiai lépés már nekünk is eszünkbe jutott korábban, éppen ezért az utóbbi években legalább 3 iskola kapcsán hoztunk ilyen döntést, viszont jelen pillanatban nem gondolom úgy, hogy ez a veszély bármelyik tanintézményt is fenyegetné. Ugyanakkor az százalékos arányokkal való játék is veszélyes, hiszen ha egy iskolából mindössze 2 tanuló jelentkezik érettségire, és közülük egyiknek sem sikerül, máris 0%-os sikerarányról beszélhetünk, viszont ha 1-nek már sikerül, akkor megvan az 50%, és így tovább. Szatmár megyében az elmúlt években megtörtént, hogy kritikus volt a helyzet, 3-, esetleg 7%-os mutatók alakultak ki, de mint mondtam, ahol gondok voltak, már meghoztuk a megfelelő intézkedéseket.” – fogalmazott a főtanfelügyelő.

 

A Tanügyminisztérium rendelete már a Hivatalos Közlönyben is megjelent, miután ebben az elmúlt tanévben Romániában 40-nél is több olyan középiskola volt, ahol egyetlen diák sem tudott sikeres érettségi vizsgát tenni. Szatmár megyében nem fordult elő ilyen, viszont 23 romániai megyében volt rá példa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: