2019-10-01 11:10:23• hírek • Bede Emőke

Hivatalos: Lemondott Feher Doina, Szatmárnémeti alpolgármestere

Szeptember 30-án Feher Doina alpolgármester hivatalosan is benyújtotta lemondását a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács felé – derült ki azon a rendkívüli sajtótájékoztatón, melyet Adrian Albu, a Nemzeti Liberális Párt Szatmár megyei elnöke tartott kedden délután.

A napokban nem kis felháborodást váltott ki az a hír, mely szerint az ANL-lakások odaítélésekor alapul vett prioritási listán szerepel Feher Doina fia, Andrei Micle is, és az ezáltal kirobbant botrányt pedig csak tetézte az a tény, hogy a listát összeállító szakbizottságnak maga a frissen lemondott alpolgármester elnöke is volt. Noha a bomba robbanása után nem sokkal Feher bejelentette, hogy fia visszavonta jelentkezési dossziéját, a párton belüli feszültség nem ült el, és ennek nyomán a PNL-s politikus úgy döntött, lemond alpolgármesteri címéről, tanácsosi tagságáról, illetve a Nemzeti Liberális Párt szatmári elnökségét sem gyakorolja tovább – tájékoztatta a helyi sajtó képviselőit Feher Doina hiányában Adrian Albu.


„Feher Doina elismeri, hogy hibázott. Hibázott, amikor ennek a döntésnek csak a legalitási kérdéseit tartotta szem előtt, a dolog morális oldalát pedig figyelmen kívül hagyta. Szeretném pontosítani, hogy a párt soha nem tolerálta a hasonló helyzeteket, és ezután sem fogunk szemet hunyni az ilyen hibák felett” – szögezte le Albu. Hozzátette: a lemondásról szóló döntést Feher egyedül hozta meg, viszont a párt is csak ezt a utat tartotta elképzelhetőnek. Hogy a megüresedett alpolgármesteri széket el fogja-e foglalni valaki a mandátum utolsó méterein, egyelőre nem tudni, a párt megyei elnöke - ki egyben a másik PNL-s alpolgármester is - ezzel kapcsolatban nem bocsátkozott előrejelzésekbe.


Albu egyébként azt is kifejtette, hogy a listára való felkerülés még nem jelent garantált lakást, annál is inkább, mivel jelen pillanatban egyetlen szabad ingatlan sincs. A legközelebbi leosztásra jövő évben kerül sor, amikor a Lőtér utcai munkaterületen elkészül a három újabb ANL-tömbház. A helyzet jelenlegi állása szerint azonban ezek közül is csak egy felett rendelkezik majd az önkormányzat, ugyanis a terület, melyre felhúzták az épületeket, a hadügyminisztérium tulajdonában áll, ezért ők két tömbházra is igényt tarthatnak majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: