2019-11-19 14:28:11• hírek • Edupedu.ro/Szatmár.ro

Hivatalos: Jövő tanévtől csökken az iskolások óraszáma

Klaus Iohannis államelnök hétfőn aláírta azt a tanügyi törvényt módosító tervezetet, mely szerint a 2020/2021-es tanévtől kezdődően csökkentik az iskolások heti óraszámát.

A tanügyi törvényt módosító tervezet szerint jövő tanévtől az elemi osztályokban heti 20 óra (napi 4), gimnáziumban heti 25 (napi 5), középiskolában pedig heti 30, azaz napi 6 óra lesz a kötelező.
 

Iohannis véleménye szerint balul is elsülhet a módosítás, és akár negatív következménye is lehet az oktatásra nézve, viszont a szenátus október 22-én döntő házként szavazott az ügyben, így az államelnök köteles volt kihirdetni a módosító javaslatot.
 

A rendelet gyakorlatba ültetése viszont nem lesz egyszerű, hiszen a csökkentett óraszám mellett a pedagógusoknak ugyanúgy, ahogy eddig, le kell majd adniuk az új tanagyagot, és ki kell értékeljék a diákok felkészültségi szintjét is.
 

Monica Anisie tanügyminiszter egy új kerettanterv kidolgozásában és adott esetben egyes tantárgyak megszüntetésében látja a módosítás alkalmazásának lehetőségét, de szóba került a tanagyag csökkentése, és az oktatási-tanulási módszerek újragondolása is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: