2015-12-20 15:31:03• hírek • telesport.hu

Hivatalos! A Barca a világ legjobbja!

A Barcelona 3-0-ra legyőzte a River Plate-et a Japánban rendezett labdarúgó-klubvilágbajnokság jokohamai döntőjében.

A Bajnokok Ligája-győztes katalán gárda fennállása harmadik klub-vb-jén diadalmaskodott (2009, 2011, 2015). Az első félidőben Lionel Messi volt eredményes honfitársai ellen, a második játékrészben pedig az uruguayi Luis Suárez kétszer is betalált a Libertadores Kupa-címvédő River Plate kapujába.

A Messi - Suarez - Neymar hármas ezúttal is villogott, főleg a második gólt követően barcelonai örömfocinak és egy sor (kimaradt) helyzetnek lehetett szemtanúja a 70.000 néző a Nissan-stadionban. A végén az európaiak kiengedtek, a River pedig egy alkalommal megdöngette a kapufát.

Az elődöntőben a Guangzhou Evergrade ellen mesterhármast szerző Luis Suarez két meccsen szerzett öt góljával a torna gólkirálya, egyben legjobb játékosa is lett.

A klub-vb 2005-ben váltotta fel a klub világkupát, amelyen kizárólag Európa és Dél-Amerika legjobb csapata csapott össze. A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazdákat képviselő együttes szerepel. A megváltozott rendszer ellenére továbbra is kizárólag Dél-Amerikából és Európából került ki a győztes, s olyan is csak kétszer, 2010-ben és 2013-ban fordult elő a kongói Mazembe, illetve a marokkói Raja Casablanca révén, hogy más kontinenst képviselő csapat került fináléba. A jogelőd klub világkupát is beleszámítva az eddigi 54 kiírásból 29-et Európa, 25-öt Dél-Amerika képviselője nyert meg.

Klubvilágbajnokság, döntő:

FC Barcelona (spanyol)-River Plate (argentin) 3-0 (1-0)
gól: Messi (36.), Suárez (49., 68.)

a 3. helyért:
Sanfrecce Hirosima (japán)-Guangzhou Evergrande (kínai) 2-1 (0-1)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: