2020-03-24 15:28:43• hírek • Szatmár.ro / M4 Sport

Hivatalos: 2021-ben lesz a 2020-as Tokiói Olimpia

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bejelentette, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

 

Shinzo Abe japán miniszterelnök meghozta döntését a Tokiói Olimpiai játékok halasztásáról.  A miniszterelnök korábbi nyilatkozatai, melyek szerint Japán egy teljes értékű olimpiát szeretne szervezni,  valamint több ország azon nyilatkozata, hogy a 2020-as évben nem látják úgy, hogy biztonságban megszervezhető lenne egy ilyen nagyszabású sportesemény, mind arra engedtek következtetni, hogy hamarosan meghozzák a halasztásra vonatkozó döntést. 

 

A japán kormányfő kedden telefonon egyeztetett a NOB első számú vezetőjével és utána arról tájékoztatta a sajtót, hogy azonos állásponton voltak a nagyjából egyéves halasztás szükségességét illetően.

 

A döntéshozók továbbá úgy határoztak, hogy az olimpiai láng Japánban marad, mint a remény szimbóluma, valamint abban is megegyeztek, hogy továbbra is a 2020-as Tokiói olimpiai és paralimpiai játékok nevet fogja viselni a 2021-es torna - Így vélhetően  ez a dátum gyakori beugratós kérdése lesz ez a jövőben a kvízversenyeknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: