2012-06-12 14:23:05• hírek • MTI

Hitelkártya-csalókat fogtak

Június 6-7-én több mint 60 rendőr részvételével tíz házkutatást tartott a romániai Olt megyében a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT), amelynek során tíz gyanúsítottat vett őrizetbe. A házkutatások során készpénzt, számítógépeket, mobiltelefonokat és több luxusautót foglaltak le bizonyítékként, köztük egy Lamborghinit és egy 500-as Mercedest.

Az ügyben már három éve nyomozó francia rendőrök szerint a gyanúsítottak éveken keresztül hitelkártyákat hamisítottak, és törvénytelen internetes vásárlásokat bonyolítottak le több európai uniós országban. A DIICOT tájékoztatása szerint a nyomozók által dokumentált kár 700 ezer euróra rúg.

A román ügyészek csak annyit közöltek az ügyről, hogy az őrizetbe vett 21 és 44 év közötti gyanúsítottak valamennyien slatinai lakhellyel rendelkeznek, és 2010-ben hozták létre hitelkártya-hamisításra szakosodott bűnszövetkezetüket.
A rajtaütést az Europol egyik mobilirodája hangolta össze, a helyszínen pedig francia ügyészek és rendőrök segítették román kollégáikat. (MTI)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: