2019-03-19 09:04:48• hírek • Közlemény

Hiteles szavaink – Betekintés Erdőd imahetébe

Ezen a héten tartják Erdőd református templomában az egyetemes imahetet. Ökumenikus közösségben együtt imádkoznak a keresztyének egységéért, Kaszaniczki Csongor házigazda lelkipásztor szervezésével.  

Vasárnap Harsányi László erdődi római katolikus esperes nyitotta meg az alkalomsorozatot tele templomban. Esperes úr az igazságról beszélt a tőle megszokott nyíltsággal és őszinteséggel, majd azt követően a helyi római katolikus gyülekezet énekkara szolgált.

 

Hétfőn Rácz Ervin szigetlankai református lelkipásztor, az erdődiek előző lelkésze hirdette Isten Szavát Máté evangéliuma 5. részének 37. verse alapján: „Ellenben ha igent mondotok, az legyen igen, ha pedig nemet, az legyen nem, minden további szó a gonosztól van.” Szavainkkal lehet áldani és átkozni, gyógyítani és ölni. Mi dönthetjük el, hogy melyiket tesszük. Ugyanakkor elkerülhetetlen az, hogy mások megbántsanak bennünket szavaikkal, el kell jussunk ebben a töréstől a tűrésig, s ez Jézus segítsége nélkül nem megy. Fontos ugyanakkor, hogy szavainknak legyen hitele, azt is tegyük és gondoljuk, amit mondunk. A hit cselekedetekkel kell együtt járjon.

 

Az igehirdetést követően Kaszaniczki Csongor köszöntötte a gyülekezetet. A továbbiakban kedden Dohi Arnold Szatmár-németi segédlelkész, szerdán Bencze Kádár Bertold domahidai-, csütörtökön Erdei-Árva István szamoskóródi-, pénteken Kiss Szabolcs apai-, szombaton pedig Jobb Domokos ombodi lelkipásztor érkezik az erdődi református templomba. Mindegyik imaheti alkalom 18 órától kezdődik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: