2010-12-03 12:56:56• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Hitelből vett ajándékokkal jön

Nagykárolyba még nem, a kaplonyi óvodába viszont már pénteken ellátogatott a Mikulás. Amint a hírportálunknak adott exkluzív interjújában a lappföldi otthonából frissiben megérkezett Mikulás elmondta, a dél-szatmári megyejogú városba hétfőn fog ellátogatni, mégpedig az óvodákon túl az iskolákba, a szeretetházakba, mi több, az idősotthonokba is. Kacsintva azt is elárulta, hogy azokba az otthonokba is ellátogat majd - néhány helyre még vasárnap este, máshova pedig hétfőn hajnalban -, ahol jó kisgyermekek várják.

Gazdasági recesszió ide, bizalompangás oda a nagykárolyi helyi tanács természetszerűleg idén is elkülönítette a költségvetés egy részét a téli ünnepekre.

A november havi tanácsülésen az önkormányzati képviselőtestület megszavazta azt az összeget, amelyből többezer ajándékcsomagot vásárolhatott a városvezetőség.

Összesen kettőezer kétszáz ajándékcsomagot vett meg az önkormányzat az erre elkülönített 25 ezer lejből. Minden egyes ajándékpakkba 10 lej értékben került édesség, illetve egyéb kis figyelmesség. A fennmaradó összegből a karácsony előtti kántálás, és jókívánság-éneklés költségeit fedezik. A nagykárolyi önkormányzat ugyanis mind a Mikulási, mind a karácsonyi ajándékozást egyszerre, egy alapból fedezi.


Leírhatatlan öröm a kaplonyi óvodában. Hétfőn Nagykárolyban fognak ennyire izgulni a gyerkőcök
Leírhatatlan öröm a kaplonyi oviban


Az önkormányzat az óvodákhoz és az 1-4 osztályos iskolákhoz a gyermeklétszám függvényében jutatja (helyenként már jutatta) el a kis csomagokat. A nebulókon kívül a szeretetházakban élő árvagyerekek kapnak pakkot, illetve az idősotthonok lakóit is meglepi a helyhatóság egy-egy kis figyelmességgel. Persze ezen túl a nem önkormányzati intézmények egyéb csomagot is adnak, adhatnak lehetőségeik függvényében. A nehézsorúakat minden bizonnyal különféle alapítványok, szeretetszolgálatok is meglepik majd.

A helyhatóság csupán az ajándékok megvásárlásáról gondoskodott, azaz a körítést (a Mikulás meghívását), a csomagok átadását az illető intézmények dolgozóinak kellett megszervezniük.


Mindenki örül. Megéri ezen spórolni?
Mindenki vidám. Tényleg ezen is spórolni kell?


A korábbi években is hozzávetőleg 10 lej értékben tudott az önkormányzat apróbb figyelmességet osztani. Persze egyre szűkösebb ez a csomag. Ennek ellenére - amint a hivatal munkatársai elmondták érdeklődésünkre - igyekeztek a lehető legtartalmasabb csomagot összeállítani. Több üzletből, több kereskedőtől vásároltak. S amint elmondták annak ellenére, hogy relatíve nagy tételben (több ezer csoki például) vettek, nem patak jelentős engedményt egyik vállalkozástól sem - ezért sem tűntetjük fel egyiknek sem a nevét. Mindazonáltal hálásak a cégeknek, hiszen az erre elkülönített pénzt csak jövőre tudja majd átutalni az önkormányzat, azaz addig is mintegy meghitelezték a kereskedők a csokik árát Nagykárolynak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: