2013-08-26 17:38:45• hírek • Kocsis Zoltán

Hitellehetőségről tárgyalt az EBRD képviselőivel Coica

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (European Bank for Reconstruction and Development, EBRD) küldöttségét fogadta hétfőn Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere. Megbeszélések célja esetleges EBRD-hitel megszerzése szatmárnémeti beruházások finanszírozására.

A szatmárnémeti delegáció tagjaként a megbeszélésen részt vett Radu Roca alpolgármester, Dan Babut városmenedzser, Lucia Ursu gazdasági igazgató, Mihalea Racolta és Mihaela Manoliu, a polgármesteri hivatal jogi illetve közbeszerzési osztályának vezetői.

A hétfői megbeszélésen elsősorban két olyan terület merült fel, amelyek esetében a londoni székhelyű bankintézet esetleg hitelt nyújthatna. Ezek egyike a közvilágítás rehabilitálása, modernizálása, bővítése és költséghatékonyabbá tétele, a másik pedig a tanügyi intézmények hőszigetelése valamint a villanyhálózatának felújítása. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint kedden és szerdán az EBRD küldöttsége terepbejárást tart, aminek során megtekinthetik a szóban forgó objektumokat.

Az EBRD küldöttsége nem először jár Szatmárnémetiben az elmúlt egy évben. 2012 augusztusának elején aláírták azt a 33,2 millió lejes hitelszerződést, amelynek köszönhetően az Apaserv biztosítani tudja önrészét a „Szatmár megye ivóvíz-és szennyvízhálózatának bővítése és rehabilitálása" elnevezésű, 433,4 millió lejes összköltségvetésű beruházásban.

Ekkor Coica már előrevetítette, hogy a polgármesteri hivatal továbbra is igyekszik szoros kapcsolatban maradni az EBRD-vel, a közvilágítási hálózat modernizálása mellett említve a Transurban buszparkjának felújítását, a Szatmárzsadányi út rehabilitálását említette, mint ahol szükség lehet a EBRD támogatására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: