2018-03-14 07:25:03• hírek • Közlemény

Hit, vágy, tenni akarás – Március idusa a Refiben

Megtartotta március 15-i ünnepségét a Szatmárnémeti Református Gimnázium közössége. Fiatalos igehirdetés, ünnepi műsor, bátoritás, buzdítás volt ez a jelen kor hősei számára.

Március 14-én, szerdán a Láncos templomban gyűlt össze az iskola diáksága és tanári kara, hogy együtt ünnepeljék meg a nemzeti ünnepet és figyeljenek Isten szavára, amit Máthé Róbert vetési lelkipásztor, az iskola egykori diákja, hirdetett oly módon, hogy látszott: leköti vele a hallgatóságot. A jerikói vak története alapján szólt a prédikáció, mely alapján az igehirdető a hitre, a vágyaink beteljesítésére és a tenni akarásra buzdított.


"A márciusi ifjak ugyanolyan emberek voltak, mint mi – mondta Póti Eduárd a gimnázium igazgatója - de komolyan vették az akaratot, az egyenességet, a becsületet, a kitartást és a hitet. Jelentse azt március 15-e, hogy ideje tenni, és magunkból a legtöbbet kihozni. A lehetőségek ajtajában nem ácsorogni kell, hanem be kell rajta lépni" – hangsúlyozta.


Az alkalom zárásaként Szilágyi Éva, Mátyás Erika és Varga-Bressel Christiane felkészítésében a diákok verses-énekes előadással hozták közelebb a nemzeti ünnep mondanivalóját.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: