2015-05-30 07:45:26• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Hit és tévhitek

A szomszéd gyülekezetből érkezett hitvalló sereg a Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközség gyülekezeti termébe a hagyományos vallási- egészségügyi és kulturális programra, a Hit és gyógyításra.

Pénteken a Szatmárnémeti-Szigetlankai Református Egyházközség nemrégiben megalakult kórusa szívből dicsérte Istenét Nagy Róbert lelkipásztor vezényletével. András Gyula nyugalmazott színművész egy többszáz éves imádságot hozott a hallgatóság elé, felvezetve ezzel az igei üzenetet is.

A szigetlankai lelkipásztor hitről és tévhitekről beszélt a tízparancsolat egy részét felolvasva alapigeként. Azért olyan erőtlen és hatástalan sokszor az imádságunk, mert az igaz hit helyet csak a majdnem hit útját választjuk. Ha csak a majdnem érjük el a buszt, úgy is lekéssük. A hamis pénz lehet, hogy hasonlít az igazira, de nem érünk vele semmit. Több frappáns hasonlatot követően lelkipásztor szólt még olyan tévutakról, mint a babona, jóslás, horoszkóp, okkultizmus, melyekkel tönkre tehetjük életünket. A kiüresedett élet következménye a depresszió, de Isten minden űrt képes betölteni. Ehhez nekünk is meg kell hoznunk a jó út melletti döntést. A kereszt az az út, amely megoldást jelent életünkre.

Dr. Bartha Dezső ortopéd főorvos, a sorozat régi és hűséges résztvevője is érdekfeszítő előadást tartott Hit és tévhitek az ortopédiában címmel. Az ortopéd szó egyenes tartást jelent, ennek elősegítésére hivatott ez az orvosi szakág. Az előadást követően az egyébként hitét is mélyen megélő doktor hűségesen válaszolt az érdeklődők kérdéseire.

Hitben erősödve, tévhitektől mentesülve távozhattak a Hit és gyógyítás résztvevői. A szervezők most sem feledkeztek meg a szeretetvendégségről. A Szent-Györgyi Albert Társaság, a Keresztény Orvosok Egyesületének Szatmárnémeti Fiókszervezete és a Németi Református Gyülekezet jövő hónapban is vár majd mindenkit a nyári szünet előtti utolsó Hit és Gyógyítás előadásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: