2009-12-04 11:54:43• hírek • Szatmár.ro

Hírlap-könyvbemutató Nagykárolyban

A nagykárolyi Szent László Közösségi Házban mutatták be Németi János Barangolások Szatmárban című kötetét. A kötet a Hírlap Könyvek sorozat tizenhetedik darabja, és a Scriptor Alapítvány adta ki.

A nagy számú érdeklődő jelenlétében lezajlott eseményen elsőként Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke szólt elsősorban a szerzőről, kiemelve, hogy a Bolyai Egyetem végzőseként mennyire gazdag tudományos és közéleti pályát tudhat maga mögött. Méltatta a szerző elévülhetetlen érdemeit városa múltjának kutatásában, amelyet még ma, hetvenéves korában sem hagyott abba. Arra biztatta a szerzőt, hogy folytassa ezt a munkát.

A kötet szakmai bemutatására Gindele Róbert, a Szatmár Megyei Múzeum régésze, a szerző tanítványa vállalkozott. Elhelyezte a kötetet a szakirodalomban, külön méltatva azt, hogy magyar nyelven teszi hozzáférhetővé az érdeklődők számára megyénk leletekben igen gazdag régmúltját, valamit azt, hogy a szakszerű régészeti szövegek mellett történelmünk egyéb tanúiról - várakról, az azokhoz fűződő legendákról - is érdekes adalékokat közöl.

Kovács Jenő polgármester elsősorban a halk szavú, de igen gazdag közéleti tevékenységet végző nagykárolyi polgár, Németi János érdemeit méltatta. Megfogalmazta azt az igényt, miszerint mihamarabb létre kellene hozni egy nagykárolyi várostörténeti múzeumot, hogy a város polgárai és az ide látogatók többet tudjanak meg a város múltjáról.

Maga szerző a kötet megszületésének gondolatáról, az általa kitűzött célokról beszélt, amelyek közt a legfontosabb az általa felhalmozott ismereteknek másokkal való megosztása. A jelenlevőkkel folytatott tartalmas beszélgetés után a szerző dedikálta kötetét.


A legújabb Hírlap-könyvet Nagykárolyban mutatták be
A legújabb Hírlap-könyvet Nagykárolyban mutatták be


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: