2010-04-21 16:44:20• hírek • Szatmár.ro

Hírek a szenátusból

Heves, elsősorban politikai vitákat váltott ki a Szenátus szerdai ülésén a referendumok szervezésére vonatkozó indítvány, amelynek kidolgozásában az RMDSZ is részt vett.

Günthner Tibor szenátor elmondása szerint a javaslat értelmében a népszavazások előtt legkevesebb 15 nappal ismertetni kellene a lakossággal a referendum összes részletét, amelyhez társítani kell a Parlament és a Nép Ügyvédje véleményét. A legtöbb felszólaló a kétkamarás Parlament bevezetésére megszervezett népszavazást hozta fel példaként, amely a többség szerint kampányfogás volt, és nem történt megfelelő tájékoztatás a témában. A szatmári szenátor elmondta: azzal mindenki egyetértett, hogy a lakosságot minden részletről tudatni kell népszavazás kiírása esetén.

Ugyancsak szerdán tárgyalták a szenátorok a kormány, új munkahelyek teremtésére vonatkozó rendeletét: ennek értelmében amennyiben egy cég új munkahelyet létrehozva munkanélküli személyeket alkalmaz, fél évi mentességet élvez a szóban forgó személy bére utáni társadalombiztosítási hozzájárulás kifizetése alól. A törvénytervezet vitája során Günthner Tibor elmondta: az RMDSZ támogatja az új munkahelyek teremtésére vonatkozó kezdeményezéseket, viszont ahhoz, hogy ezek a munkahelyek valóban létrejöjjenek, ösztönözni kellene a beruházásokat, növelni kellene a kereskedelmi forgalmat. A szenátor szerint spekulációkra is lehetőséget szolgáltat a tárgyalt rendelkezés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: