2007-05-11 09:26:18• hírek • Tamás Jakab

Jégkorong-világbajnokság

 Kialakultak az elődöntők párosításai.

Véglegessé vált annak a négy csapatnak a névsora, amelyek az elődöntőben vehetnek részt a Moszkvában zajló jégkorong-világbajnokságon.

Elsőként a svédek és az oroszok kvalifikálták magukat a legjobb négy együttes közé, azonban ezt követően a kanadaiak és a finnek is végrehajtották ugyanezt.

Kanada válogatottja Svájcot verte 5-1 arányban igen kevés néző előtt. A mérkőzés legjobbja az előző mérkőzésen 3, míg a mostanin 2 gólt szerző Matthew Lombardi volt. A juharlevelesek azzal a Svédországgal csapnak össze a döntőbe kerülésért, akivel a legutóbbi világbajnokságon is az elődöntőben találkoztak. Akkor a svédek örülhettek a győzelemnek, ezért a kanadaiak nagyon fogadkoznak, hogy visszavágnak a zakóért.

A másik ágon Oroszországot követően Finnország is bejutott az elődöntőbe, ehhez az Egyesült Államokat kellett megverniük. Annak ellenére, hogy az amerikaiaknál csupa NHL-es sztár kapott helyett a jégen, a finnek 4 alkalommal is vezetést szereztek, azonban ellenfelük mindannyiszor egyenlíteni tudott. A hosszabbításban nem esett gól, így szétlövésre került sor, amit a lapföldiek nyertek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: