2010-06-29 18:25:56• hírek • Szatmár.ro

Himalája só, az élet sója

A mértéktelen só-, cukor- és zsírfogyasztás egészségkárosító hatásúak - halljuk nap mint nap a televízióból vagy éppen a családi orvostól.

Ezek közül az egyik legveszélyesebb rizikótényező a túlzott sófogyasztás. A só szervezetünk számára rendkívül fontos ásvány. Romániában a lakosság túlnyomó része túllépi a két-három grammnyi ajánlott napi sómennyiség fogyasztását, a nagy átlag ugyanis napi 8,5 grammnyit juttat a szervezetébe. A mértéktartás sajnos szinte mindenkinél és minden étkezés alkalmával elmarad.

A hagyományos konyhasóval ellentétben, az utóbbi években rendkívüli népszerűségre tett szert a Himalája só, amit a királyok sójának illetve az élet sójának is neveznek. Pozitívuma, hogy a szervezet számára szükséges 92 ásványi- és nyomelem közül 84-et tartalmaz. A konyhai só túlzott fogyasztása többek között veseelégtelenséghez, szélütéshez, szívbetegséghez, magas vérnyomáshoz és vízvisszatartáshoz vezet. A Himalája kristálysóról elemben úgy tartják, hogy az emberiség legalapvetőbb orvossága, a hagyományos asztali sóval szemben számos egészségre gyakorolt jótékony hatása van. Szennyező forrásoktól távol, a himalájai sóbánya legtisztább szintjéről bányásszák, napon szárítják és szín szerint osztályozzák.


A Himalája kristálysóról úgy tartják, hogy az emberiség legalapvetőbb orvossága


Jótékony hatásai

A táplálkozás, a gyógyászat és a Wellness területén egyaránt hasznosítják. Ételízesítésre, különféle betegségek megelőzése illetve kezelése céljából belsőleg valamint külső terápiás módszerként is használható. Általános méregtelenítő, vitalizáló hatású, immunrendszererősítő, gyógyítja az emésztőrendszer megbetegedéseit, álmatlanság, koncentrációs zavar és fáradékonyság esetén is kifejti jótékony hatását. A hosszú és egészséges élet érdekében az Ájurvédikus terápiás kezelések alkalmával is előszeretettel használják. Mindössze 30 perces sófürdő elegendő ahhoz, hogy a szervezetet salaktalanítsuk, de reumatikus- és ízületi bántalmak esetén is hatásos. Nem utolsó sorban pedig sókristály mécsest és lámpást is készítenek belőle, ami javítja a helyiség klímáját, allergiás tünetek, asztma és légúti megbetegedések kezelésére szintén ajánlott. Természetes módon kiegyenlíti a vérnyomást, de ételízesítéskor fogyasztását mégsem szabad túlzásba vinni. Azok, akik ezidáig még nem használták mindképpen próbálják ki, mivel természetes módon hozzájárul szervezetünk egyensúlyi állapotának megőrzéséhez.


A Himalája kristálysóról úgy tartják, hogy az emberiség legalapvetőbb orvossága

A Himalája kristálysóról úgy tartják, hogy az emberiség legalapvetőbb orvossága


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: