2008-12-02 08:56:42• hírek • Csenteri Judit

Hillary lett Obama külügyminisztere

A közelmúltban megválasztott amerikai elnök, Barack Obama, korábbi vetélytársát Hillary Clintont nevezte ki maga mellé külügyminiszternek, a védelmi miniszter pedig a jövőben is Robert Gates marad.

 

 

Obama nemzetbiztonsági főtanácsadója James Jones nyugalmazott tábornok, a NATO egyesített erőinek egykori főparancsnoka lesz. Amíg Obama azt szeretné, hogy hivatalba lépése után 16 hónapon belül telepítsék haza az Irakban tartózkodó csapatokat, addig úgy Jones, mint Hillary Clinton és Joe Biden alelnök is óvatosabb állásponton van.

Az igazságügyi miniszter, Obama kormányzása alatt Eric Holder lesz, a belbiztonsági tisztségre pedig Janet Napolitano, korábbi szövetségi ügyész Obama jelöltje. Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete valószínű Susan Rice, Obama bizalmas tanácsadója lesz.

Obama, hivatalba lépése után reform alá szeretné helyezni az ENSZ-t, hogy az hatékonyabb szerepet tölthessen be olyan kérdésekben, mint a terrorizmus, szegénység, betegségek elleni küzdelem. Továbbá új küldetést akar adni a Pentagonnak: az iraki háború befejezését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: