2020-01-31 13:00:09• hírek • Szatmár.ro

Hihetetlen képek a Napról

Hihetetlen képeket tett közzé a Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Alapítványa (NSF) a Nap felszínéről. A Daniel K. Inouye napteleszkópnak (amely a Hawaii-szigetcsoporthoz tartozó Mauin, a Haleakala vulkán tetején működik) köszönhető képen a csillag 19 ezerszer 10 ezer kilométeres szelete látható. Ilyen nagyfelbontású képet még soha nem sikerült készíteni a napról.


A képen látható világosabb részek a forró plazmát mutatják, míg a sötétebbek a a lehűlt plazmáé mely hamarosan ismét visszasüllyed a mélybe hogy újonnan forró plazmaként törjön a felszínre.
 


EGYETLEN ILYEN BUBORÉK AKKORA, MINT FRANCIAORSZÁG

A Daniel K. Inouye napteleszkópnak a fő feladata, hogy segítsen jobban megérteni a Nap mágneses mezejét és a napviharokat. Ezek a folyamatok mind befolyásolhatják a Földön levő technikai eszközöket. A Nap mágneses kitörései befolyásolhatják a légi utazást, megszakíthatják a műholdas kommunikációt és lecsökkenthetik az elektromos hálózatokat, ami hosszú távú áramszünetet okozhat, és letilthatja a technológiákat, például a GPS-t.


“Ez a távcső javítja annak megértését, hogy mi vezeti az űrjárási időjárást, és végül segít a napviharok jobb előrejelzésében.” - mondta France Córdova, az NSF igazgatója.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: