2018-08-13 12:23:07• hírek • Oszkó Viktória

Hihetetlen forgalom a határokon: 26.000 autós a sorokban

Az elmúlt hétvégén is hihetetlen forgalom volt a Magyarországgal határos határátkelőknél. Mind a petei, mind a csanálosi vámnál minden lehetséges sávot megnyitottak, hogy megkönnyítsék az autósok átkelését a határ egyik oldaláról a másikra.

Az előző hétvégéhez képest érezhetően megnövekedett a forgalom Románia irányába, de a Magyarország felé igyekezők sem sokkal maradtak le. Ha számokban szeretnénk látni, mit is kellett kiállniuk mind az autósoknak, mind a határőröknek, amíg várakoztak vagy éppen dolgoztak, akkor elmondhatjuk, hogy augusztus 10-13. között a petei határátkelőnél közel 41.000 személy lépett be az országba, ami nagyjából 12.500 járművet jelent. A kilépők száma valamivel kevesebbre rúg, 33.000 személy hagyta el Románia területét, ami nagyjából 9.600 gépjárművet jelent.


A csanálosi átkelőnél sem volt sokkal lazább a hétvége, rengetegen álltak sorba a határ mindkét oldalán. Nagyjából 5.000 személy érkezett haza, ami megközelítőleg 1.700 autót jelent, Magyarország felé pedig 7.000 személy indult, mintegy 2.600 járművet igénybe véve az átjutáshoz.


A határrendészet emberei továbbra is szeretnépk felhívni a figyelmet arra, hogy a hivatalos honlapon, azaz az alábbi linkre kattintva bármikor tájékozódhatunk a várható várakozási időről. Érdemes is megtennünk, hiszen ha lehetőségünk van, választhatunk egy másik, hozzánk szintén közel eső határt, hogy kevesebbet kelljen sorban állnunk.


Mindenesetre készüljünk hideg vízzel, de legalább is megfelelő mennyiségű folyadékkal, mert ebben a melegben könnyen rosszul lehetünk, ha felforrósodik körülöttünk a levegő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: