2019-02-03 07:50:30• hírek • Szatmár.ro

Hihetetlen: 25 ponttal verte a bajnokot a VSK kosárlabdacsapata

Az ősi riválist, a nagy ellenfelet, a Sepsi SIC csapatát fogadta a Szatmárnémeti VSK kosárlabdacsapata szombaton.


Az Ady Endre utcai Both Katalin sportterem nézőtere zsúfolásig telt szombat délután. Gyorsan elfogytak az ülőhelyek már a lépcsőkön is, sokan pedig állva követték a mérkőzést. A nagy érdeklődés természetesen a rangadónak szólt, a házigazda VSK és a többszörös bajnok Sepsi SIC összecsapásai mindig izgalmasak - bár tény, hogy a székelyföldiek általában legyőzik a szatmári együttest, mások mellett a bajnoki vagy Román Kupa döntőben...
 

Ez alkalommal viszont csoda történt Szatmárnémetiben!
 

A házigazdák kezdték jobban a mérkőzést, a sepsiszentgyörgyiek talán meg is lepődtek egy picit. 16:12-re meg is nyerték a piros-fehérek az első negyedet, a másodikban azonban erőre kapott a Sepsi: 16:21 lett a vége. Ekkor még abszolút egyenlő ellenfélnek tűnt a két együttes, szoros, izgalmas folytatás volt kilátásban. Ám a szünetben valami történt... A szatmári lányok szárnyra kaptak, az ellenfél pedig összezuhant, alig lehetett a bajnokokra ráismerni. A szatmáriak 17:7-re hozták a következő játékrészt, majd 27:11-re a következőt - így jött össze a hihetetlen, 76:51-es eredmény.
 

A történelminek nevezhető győzelmet a közel 400 fős közönség zúgó tapssal jutalmazta, a csapat és a drukkerek is némileg meghatottan nyugtázták: nagyon meg lehet verni a Sepsit, csak elszántságra, küzdelemre, kitartásra, koncentrációra, na meg egy pici csodára van szükség hozzá.


A szatmáriak, és a mérkőzés legjobbja is Brittany Denson volt, aki 27 ponttal, 11 lepattanóval és 6 assziszttal segítette győzelemre csapatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: