2005-09-19 12:45:39• hírek • Szatmar.ro

Hidrogén - a jövő üzemanyaga?

A hidrogén alkalmas  lehet a jövőben  kimerülő energiaforrások helyettesítésére.
A BMW közel 20 éves fejlesztései azon az ötleten alapulnak, amely szerint a hidrogén egy olyan energiaforrás, amely alkalmas lehet a jövőben esetlegesen kimerülő, fosszilis üzemanyagok helyettesítésére, mint például a gázolaj, a benzin vagy a földgáz.
Ahhoz, hogy a hidrogén széles körben elterjedhessen, természetesen gondoskodni kell a megfelelő technikai háttérről is, így például a meglévő üzemanyagtöltő állomások átalakításáról, valamint újabbak létrehozásáról. Egy jövőbe mutató, hosszú távú együttműködés keretében a BMW, a GM és a Honda közösen fejleszt egy sztenderd hidrogénbetöltő-nyílást, hiszen egy kényelmes, biztonságos, egyszerűen használható tankolási technológia nélkül a hidrogén nem terjedhetne el, mint alternatív üzemanyag.
A BMW Csoport 1979 óta tesz erőfeszítéseket a hidrogénnel üzemelő, belsőégésű motorral hajtott járművek kifejlesztéséért. A bajor gyár közreműködött az első publikus hidrogéntöltő-állomás megnyitásában a müncheni repülőtéren, illetve a CleanEnergy Partnership projekt keretében létrehozott második, berlini töltőállomás egy újabb lépcső a teljes németországi hidrogénkút-hálózat kiépítéséhez. (BMW)
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: