2010-11-04 09:28:57• hírek • Szatmár.ro

Hidratáló maszkok száraz bőrre

Annak érdekében, hogy a száraz bőr visszanyerje nedvességtartalmát, rugalmasabb és simább legyen, nem kell feltétlenül méregdrága krémeket vásárolni.

Minden bőrtípusnak vannak bizonyos jellemzői, éppen ezért mindenkinek a bőrtípusának megfelelő készítményeket kell használnia. A száraz bőr kevesebb faggyút termel, elveszti rugalmasságát, idő előtti ráncosodik, majd berepedezik és kiszárad, ennek hatására pedig élettelennek tűnik. Szerencsére a laboratóriumokban előállított termékeken kívül a természet számtalan megoldást kínál ezen kellemetlenségek kezelésére. Íme néhány természetes maszk a száraz bőr helyreigazítására, illetve a bőr kiszáradásának megelőzésére.

  • Keverj össze két összetört banánt egy kiskanál mézzel és két kanál joghurttal. Az így elkészített maszkot kend az arcodra, majd 20 perc elteltével mosd le meleg vízzel.
  • Egy tojás fehérjét verj habbá, majd keverd el egy kiskanál mézzel és olívaolajjal. 20 percig hagyd az arcodon, hogy jótékony hatásait kifejtse, majd meleg vízzel mosd le.
  • Egy érett banánt zúz pépé, amíg teljesen krémszerű lesz és kend az arcodra. Szintén 20 perc elteltével meleg vízzel mosd le, a folyamat végén pedig öblítsd le az arcod hideg vízzel is, hogy a pórusok összehúzódjanak.
  • Keverj össze egy kiskanál mézet, egy kiskanál olívaolajjal és néhány csepp citromlével. Hatóanyagai 20 perc elteltével fejtik ki jótékony hatásai, majd mosd le az arcod meleg vízzel, és helyezz rá narancskarikákat, 10 perc elteltével öblítsd le az arcod kamillateával .
  • Keverj össze egy apróra reszelt sárgarépát, egy tojás sárgájával, egy kiskanál mézzel és egy kevés keményítővel, ezt a masszát az arcra, a nyakra és a dekoltázsra is felkenheted, majd 20 perc elteltével meleg vízzel mosd le.
  • Keverj össze egy kiskanál összezúzott epret, friss tejföllel és 20 percig hagyd az arcodon.

Ezeknek az olcsó otthoni készítményeknek és praktikáknak köszönhetően a száraz bőr visszanyeri természetes zsír- és víztartalmát.


A száraz bőr kevesebb faggyút termel, elveszti rugalmasságát, idő előtti ráncosodik, majd berepedezik és kiszárad

A száraz bőr kevesebb faggyút termel, elveszti rugalmasságát, idő előtti ráncosodik, majd berepedezik és kiszárad


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: