2010-12-08 12:43:28• hírek • MTI/ITAR-TASZSZ

Hidegrekord Floridában

Példátlanul hideg időjárás uralja az Egyesült Államok délkeleti részét, ahol kedden 169 éves rekord dőlt meg.

Az országos meteorológiai intézet közlése szerint a floridai Fort Lauderdale városban mindössze 4,4 Celsius-fokot mértek kedden, s ezzel megdőlt az abszolút hidegrekord. Utoljára 1841-ben volt ilyen fogvacogtató hideg, akkor 5,6 fokot mutattak a hőmérők.

Floridában télen átlagosan húsz fok szokott lenni. Valóságos természeti csapással ér fel ez a hideg időjárás, ugyanis a házak többségében nincs fűtési rendszer. Ennek következtében csak a Miami közelében fekvő Palm Beach üdülővárosban több mint száz ember volt kénytelen felkeresni fűthető menedékhelyeket.

Szerdán reggel Florida egész területén, de Georgia és Alabama államokban is fagypont alá várják a hőmérsékletet, ami súlyos károkat okozhat a mezőgazdasági művelés alatt álló földeken, köztük a narancsültetvényeken.

Az Egyesült Államok északkeleti részén erős havazások nehezítik a mindennapos életet. New York és Pennsylvania állam több térségében jelentős mennyiségű hó hullott. A közterület-fenntartó vállalatok hókotrói nem győzik elvégezni a töméntelen munkát, így számos úton nem közlekedhetnek járművek. A helyi hatóságok iskolai szünetet rendeltek el.


Vannak akik a hideg időben is kimennek a partra
Vannak akik a hideg időben is kimennek a partra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: