2010-12-17 14:12:04• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Hidegben döntöttek a károlyi tanácsosok

Fagyos körülmények között, de szívélyesen búcsúztak az óévtől és egymástól a nagykárolyi helyi tanács tagjai pénteki gyűlésükön. Az önkormányzat döntéshozó testülete munkájának ugyanis a városháza egy olyan terme szokott a helyszíne lenni, amelyet nem lehet igazán befűteni. Elektromos melegítőkkel igyekezett a gondokság elérni, hogy mégsem teljesen kihűlt helyiségben szülessenek meg a megyejogú város életét megszabó határozatok.

Rendhagyó módon a napirendi pontokat előterjesztő, azaz maga Kovács Jenő polgármester tudakolta meg mindenekelőtt a városmenedzsertől, Bekő Tamástól, hogy az első határozatjavaslatot végül terjesszék-e egyáltalán a döntéshozó testület elé. Ebben egyébként a Károlyi-kastély felújítási munkálatainál felhasználandó anyagok biztosításához szükséges dokumentáció jóváhagyásáról kellett határozni. Amint az elöljáró fogalmazott, két megoldás is van az eszközök beszerzésére: az egyik rendkívül költséges, és sajnos a másik is felettébb borsos árú.


Elktromos fűtésről kellett gondoskodni a nagykárolyi helyi tanács gyűléstermébe
A nagykárolyi helyi tanács gyűlésterme hideg.
Elktromos fűtésről kellett gondoskodni


A város a Károlyi-kastély felújítása érdekében pályázatot nyújtott be. Meg is nyerte azt. Azonban a külső munkák költségeit az önkormányzatnak kell megoldania, arra nem használhatja fel például az Európai Uniótól a kastélyrendbetételre elnyert pénzeket. A munkálatok kivitelezésére kapott is ajánlatott a kolozsvári Utilitas CCPDRPC Kft.-től.

Amint a tanács tagjai a határozat megvitatásakor többször is elmondták, jó és szép ez az ajánlat, csak megfizethetetlenül sok a városnak az 1 229 290 lejes végösszeg, amelyben az egyebek között a vízórák elhelyezése, a csőrendszer lefektetése, az elvezetés kialakítása szerepel.

A Nemzeti Liberális Párt tanácstagjai persze a szokásoknak megfelelően próbáltak egyfajta tőkét kovácsolni maguknak mindebből. Marius Rusu például a polgármestert faggatta, miért nem volt előrelátható mindez. Kovács Jenő tudatta, hogy nem lehetet előre tudni az ajánlattevő által elkészített költségfelbecsülés nagyságát.

Szó szót követett, s a tanács tagja megegyeztek abban, hogy jelen formájában nem fogadják el a határozatot. Ennek megfelelően mindahányan tartózkodtak. A munkálatok elvégzése így minden bizonnyal az új esztendőben valósul meg.

A többi határozatjavaslatra simán „rábólintott" a testület.


A Károlyi-kastély. Túl drágák a külsőmunkálatok
A Károlyi-kastély. Túl drágák a külsőmunkálatok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: